Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Koalicija Za otroke gre!«

Objava: 26. 02. 2015 / 10:35
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Koalicija Za otroke gre!«

»Koalicija Za otroke gre!«

Konec februarja je bila ustanovljena »Koalicija Za otroke gre!«.

Konec februarja je bila ustanovljena »Koalicija Za otroke gre!«, katere namen je povezati starše, stare starše in vse, ki se ne strinjajo s popolno izenačitvijo zakonske zveze z istospolno skupnostjo, vključno s posvojitvijo otrok., saj menijo, da to prinaša dolgoročne negativne posledice, kot so:

 sprememba učnih vsebin v javno veljavnih programih s predstavljanjem istospolnih praks kot oblike »družinskega« življenja, ki si ga lahko otroci in mladostniki izbirajo ter poučevanje o pravici do lastne določitve spola oz. spremembe spola v izobraževalnem sistemu na vseh ravneh (predlagateljica zakona, Združena levica, si ta pouk kot obvezno učno vsebino predstavlja takole: http://24kul.si/amnesti-international-otroci-spremenite-si-svoj-spol );

 omejevanje pravice staršev, da vzgajajo svoje otroke v skladu s svojim prepričanjem;

 diskriminacija vključno z izgubo zaposlitve tistih, ki se ne bodo strinjali z ideološko redefinicijo zakonske zveze (npr. matičarjev, sodnikov, učiteljev, socialnih delavcev itd.), (tuji zgledi npr: http://24kul.si/zagovorniki-pravic-otrok-veliki-britaniji-so-grobo-zatirani , http://24kul.si/damian-goddard-izgubil-sem-sluzbo-zaradi-tvita-v-podporo-zakonu-moza-in-zene , itn.)

 možnost posvojitve otrok za istospolne pare enako kot za pare različnega spola;

 ukinitev financiranja katoliških vrtcev, osnovnih in srednjih šol, ki ne bodo pripravljeni v svoje programe vključiti te uradne državne družinske ideologije (na izrecno vprašanje poslanke NSi Ive Dimic s tem v zvezi na seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti 10. 2. 2015, je državna sekretarka Martina Vuk med drugim odgovorila: »Zakon velja enako za vse.«);

 diskriminacija družinskih, verskih in humanitarnih organizacij na javnih razpisih, če te pri svojem delu ne bodo izvajale uradne državne »družinske ideologije«.

Na posvetu so svoje poglede na spremembe ZZZDR predstavili dr. Tadej Strehovec (Komisija Pravičnost in mir), dr. France Cukjati, Mojca Kucler Dolinar, Tomaž Merše (Družinska pobuda), Metka Zevnik in Aleš Primc (Koalicija "Za otroke gre") ter g. nadškof msgr. Stanislav Zore OFM.

»Koalicija Za otroke gre!« vabi, da se pridružite prizadevanjem za pravice otrok in staršev ter za svobodo mišljenja, vesti in veroizpovedi tako, da povabite sorodnike, prijatelje in znance na shod »Dan Ljubezni«, ki bo 3. marca 2015 ob 16.30 pred Državnim zborom.

Kupi v trgovini

Notranji glas ljubezni
Duhovna rast
17,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh