Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjige so dosegljive že iz udobja vašega doma

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 13. 03. 2020 / 11:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.03.2020 / 11:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjige so dosegljive že iz udobja vašega doma

Knjige so dosegljive že iz udobja vašega doma

V izrednih razmerah, ko so prireditve in tudi maše odpovedane, nam še vedno ostane knjiga. Še posebej e-knjiga.

V izrednih razmerah, ko so prireditve in celo maše (udeležite se je lahko virtualno) odpovedane, nam še vedno ostane knjiga. Še posebej dosegljiva je e-knjiga. Če ste v karanteni ali pa nameravate doma ostati zaradi zaprtih izobraževalnih ustanov ali pa to od vas želi delodajalec, je zdaj pravi čas, da preberete dobro knjigo.



Knjižnice so zaprle svoja vrata, knjigarne založbe Družina prav tako. Vendar so vam Družinine knjige še vedno na voljo, še posebej v elektorski obliki. Kupite ali izposodite si e-knjige na Biblosu. Te je mogoče brati na napravah z operacijskim sistemom iOS in Android. Pred nakupom ali izposojo lahko tudi pokukate v knjigo na spletni strani Družine ali na Biblosu.

Če pa želite knjige naročiti in prejeti v fizični obliki, nas pokličite na telefonsko številko 01/36 02 828 ali nam pošljite e-pošto na e-naslov narocila@druzina.si.

Preizkušnje

Velik del sveta je preizkušan. Vsak od nas pa je v svojem zemeljskem življenju preizkušan tudi sicer, kar lahko traja ne le nekaj tednov, ampak leta.

Leta preizkušenj opisujejo življenjsko in duhovniško popotovanje nekdanjega kranjskega župnika. Branje, ki slika čas vztrajnosti in preizkušenj.

V svetu so preganjani številni kristjani. V knjigi Moje ime je Meriam je predstavljena zgodba begunke, obsojene na smrt zaradi vere.

Ena hujših preizkušenj je gotovo tista, ki jo povzročijo ljudje, ki jim zaupamo. Kako odpustiti? Danielu Pittetu je uspelo: Odpustil sem vam, sporoča vsem, ki so mu uničili otroštvo: s spolno zlorabo in njenim prikrivanjem.

Priprošnje svetnikov

Priporočite se svetnikom ob težkih časih. Tudi če vas vklene depresija. Kako vam lahko svetniki, zakramenti in psihiatri pomagajo iz primeža depresije, da boste znova našli srečo, razkriva knjiga Depresija ni greh.

Vaje za konec sveta

Če se želite umakniti za nekaj stoletij, pa vendar hočete, da vam knjiga da veliko možnosti za premislek, priporočamo roman Vaje, ki zaobjema dogajanje v več stoletjih. Pripovedovalec, sibirski profesor zgodovine, v sedemdesetih letih dvajsetega stoletja naleti na dokumente o nenavadnih dogodkih iz časov, ko je bila vsa Rusija leta 1666 v pričakovanju konca sveta, patriarh Nikon blizu Moskve pa je gradil »Novi Jeruzalem«, kopijo pravega Jeruzalema.

Nasad oranževcev je roman z jasnim pozivom k premisleku, ki je prav zdaj nujno potreben. V nedoločenem delu Bližnjega Vzhoda v senci pomarančnih dreves mirno živita dvojčka Ahmed in Aziz, dokler nočna eksplozija ne razpara neba in umori njunih starih staršev. Zdaj grozota vojne obkoli njuno otroštvo in zdrobi njuno prihodnost. 

Še več kakovostnih romanov za odrasle bralce najdete v zbirki Pretakanja.

Romani Alessandra DʼAvenia


Alessandro D‘Avenia, doktor klasične književnosti, je pri založbi Družina izdal že štiri romane. V romanu Bela kot mleko, rdeča kot kri (2011) brezskrbno odraščanje prekine bolezen, Stvari, ki jih nihče ne ve (2012) je od očeta zapuščeno dekle negotovo stopalo v življenje. V knjigi Kar ni pekel pa se je bralci lahko brez slabih posledic podate v mafijski svet, v pekel na Zemlji. Je mogoče kraj, kjer vladata nasilje in beda, spremeniti ali je najbolje le zbežati stran?

V najnovejši knjigi Umetnost krhkosti pa avtor odgovarja na vprašanji, kako doseči trajno srečo, in kako obvladati »obrt« vsakdanjega žitja, da jo spremenimo v umetnost življenja.

Modrosti

V knjigi Preden odidem deli priznani ameriški filozof in priljubljeni pisec Peter Kreeft življenjske modrosti, ki jih je skozi leta izkušenj zbral za svoje otroke. V njegovih zapisih bomo našli spodbude za razmislek o tem, kar je zares pomembno: o odnosih, uporabi časa, o Bogu, molitvi, veselju in tudi o spoprijemanju s skrbmi.

Vesoljska trilogija

Mlade bo gotovo navdušila Vesoljska trilogija C. S. Lewisa, znanstvenofantastična epopeja o boju med dobrim in zlim. Začne se s knjigo S planeta molka. Glavni zaplet se zgodi, ko jezikoslovca in univerzitetnega profesorja na Cambridgeu dr. Elwina Ransoma med pohajkovanjem po podeželju ugrabita veliki fizik Weston in njegov pajdaš Devine ter ga z vesoljsko ladjo odpeljeta proti planetu Malakandri.



V drugem delu Potovanju na Venero, je dr. Elwin Ransom poslan na Perelandro oz. na Venero, da bi jo rešil. Tudi v tretji knjigi z naslovom Ta ogabna moč se bo profesor bojeval proti zlu. Junaka Jane in Mark se kmalu po poroki znajdeta v težavah, saj Marka povabijo v organizacijo NIKE, ki želi prevzeti oblast na Zemlji.



To je le nekaj predlogov za različne bralce. Vso ponudbo Založbe Družina na Biblosu lahko najdete tule, čisto vse naše knjige pa v naši spletni knjigarni, kjer si lahko ogledate tudi predstavitve nekaterih knjig.

Mirno in z zaupanjem v Boga preživite te dni preizkušnje, upoštevajte navodila NIJZ in zdravi ostanite.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh