Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kljukasti križi na pročelju stavbe ministrstva za kulturo

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 10. 06. 2021 / 11:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2021 / 16:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kljukasti križi na pročelju stavbe ministrstva za kulturo

Kljukasti križi na pročelju stavbe ministrstva za kulturo

»Eden iz vrste napadov na ministrstvo in uslužbence, ki si sledijo iz tedna v teden.«

Vandalizem na pročelju stavbe ministrstva za kulturo. FOTO: Ministrstvo za kulturo



»Ponoči so nekulturni neznanci davkoplačevalcem ponovno povzročali škodo. Še en napad na stavbo ministrstva za kulturo. Eden iz vrste napadov na ministrstvo in uslužbence, ki si sledijo iz tedna v teden.«

Tako so se na z ministrstva za kulturo na družbenem omrežju odzvali na nočni izpad neznanih vandalov (po posnetkih nadzornih kamer jih je bilo 5), ki so z rumenim pršilcem na pročelje (oziroma okna in vrata) stavbe ministrstva narisali več kot deset kljukastih križev.

S tem so, kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, na kateri nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje lastnine, povzročili za okrog 500 evrov škode. Policija bo o vseh nadaljnjih ugotovitvah obvestila pristojno državno tožilstvo.



Stavba ministrstva tokrat ni bila prvič tarča vandalov. Podobno se je zgodilo že lanskega decembra, ko so neznanci s packanjem črnih madežev na pročelju povzročili za več tisoč evrov škode.

Do sinočnjega vandalizma je prišlo kmalu po razpravi o medijskem razpisu na odboru državnega zbora za kulturo, na katerem je opozicijskemu predlogu za ponovno imenovanje komisije in vrednotenje prijav na glasovanju zmanjkal en glas.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh