Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kje je opisana Marijina smrt?

Za vas piše:
Stanislav Zore
Objava: 18. 09. 2024 / 11:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2024 / 11:15
Kje je opisana Marijina smrt?
Stanislav Zore. FOTO: Tatjana Splichal

Kje je opisana Marijina smrt?

Pred časom smo praznovali Marijino vnebovzetje. Menda je to najstarejši Marijin praznik. Zanima me, ali je kje v Svetem pismu opisan dan njene smrti, ali pa je ta dogodek v zgodovini krščanstva poznan in opisan iz drugih virov. Katerih? Franci

Spoštovani g. Franci, prav imate. Marijino vnebovzetje je najstarejši Marijin praznik, saj prve omembe segajo že v čas pred 4. stol. po Kr., vendar je bila verska resnica, »da je Marija, kakor Kristus, njen Sin, že premagala smrt in slavi zmago v nebeški slavi s polnostjo svojega bitja 'z dušo in telesom'«, razglašena kot zadnja. Razglasil jo je papež Pij XII. 1. novembra 1950.

Vaše vprašanje, ali je kje v Svetem pismu opisan dan Marijine smrti, je zelo na mestu. Da je neko dejstvo razglašeno kot verska resnica, mora izhajati iz Božjega razodetja, ali pa jo mora kot tako razglasiti Cerkev.

V Svetem pismu ni nobenega stavka ali odlomka, v katerem bi bila opisana Marijina smrt ali njeno vnebovzetje. To pa ne pomeni, da verska resnica o njenem vnebovzetju ne sloni na trdnih temeljih. Vse, kar govori v prid verski resnici o Marijinem vnebovzetju, je povzel papež Pij XII. v Apostolski konstituciji Munificentissimus Deus, s katero je razglasil dogmo o vnebovzetju.

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh