Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kitajska poskuša zaustaviti nov izbruh koronavirusa

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 21. 10. 2021 / 11:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.10.2021 / 11:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kitajska poskuša zaustaviti nov izbruh koronavirusa
Zadnji izbruh je privedel do desetine okužb z novim koronavirusom v vsaj petih provincah in regijah FOTO: Reuters/arhiv Družine

Kitajska poskuša zaustaviti nov izbruh koronavirusa

Kitajske oblasti si prizadevajo za zaustavitev vnovičnega izbruha novega koronavirusa, ki je povezan s skupino turistov.

Oblasti so danes na več območjih odpovedale na stotine letov, zaprle šole in pospešile množično testiranje, da bi širjenje virusa zaustavile, poroča STA.

Kitajske oblasti poskušajo z ukrepi zaustaviti širjenje virusa.

Zadnji izbruh, ki je privedel do desetine okužb z novim koronavirusom v vsaj petih provincah in regijah, vključno s prestolnico Peking, je bil povezan s skupino turistov in njihovimi potovanji. Območne vlade so uvedle množična testiranja in zaprle priljubljena turistična zbirališča, šole in zabavišča na prizadetih območjih ter uvedle ciljno zapiranje stanovanjskih naselij.

Peking je do novega koronavirusa ohranil neusmiljen pristop, medtem ko druge države poskušajo olajšati omejitve. Domači izbruhi so bili na Kitajskem v veliki meri odpravljeni.

Domači izbruhi so bili na Kitajskem v veliki meri odpravljeni.

Oblasti so strožje omejitvene ukrepe uvedle, ko se je število novih primerov okužb povečevalo peti dan zapored, večinoma na severnih in severozahodnih območjih države.

Po navedbah kitajske nacionalne zdravstvene komisije so danes v državi zabeležili 13 novih domačih primerov.

Nalaganje
Nazaj na vrh