Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Kitajska bi morala izpustiti zaprte škofe’

Objava: 20. 01. 2012 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Kitajska bi morala izpustiti zaprte škofe’

Ravnanje oblasti po mnenju nadškofa Hona Tai-Faia škoduje ugledu Ljudske republike Kitajske v tujini.

Tajnik vatikanske kongregacije za misijone, nadškof Savio Hon Tai-Fai, je izrazil zahtevo po izpustitvi vseh zaprtih škofov na Kitajskem. Ravnanje tamkajšnjih oblasti škoduje ugledu Ljudske republike Kitajske v tujini, je nadškof Hon Tai-Fai pojasnil v pogovoru za rimsko katoliško agencijo AsiaNews. Vesti o aretacijah, izginotjih, zaprtju v taboriščih in prisilnem domačem priporu škofov ali duhovnikov za Kitajsko zvenijo izredno negativno, meni nadškof, ki prihaja iz Hongkonga. Kitajski oblastniki bi se morali potruditi, da to težavo rešijo.

Sodeč po seznamu, ki je prišel v roke agenciji AsiaNews, trenutno ni znano, kam je policija po aretaciji odpeljala dva škofa in tri duhovnike. Za nekega drugega škofa in tri duhovnike pa so bila poizvedovanja uspešna. V začetku tedna so predstavniki omenjene katoliške agencije kitajskemu predsedniku Huju Jintau pisali pismo, v katerem so izrazili zahtevo po izpustitvi duhovnikov.

Nadškof Hon je še dodal, da bi morali duhovnike, če so resnično kršili zakon, pripeljati pred sodišče, ne pa da jih takoj zaprejo v ječo ali pa jih popolnoma osamijo. Iz izjav družinskih članov pa se Cerkev zaveda, da so bili ti ljudje zaprti zaradi svoje vere.

Vatikan je že poskušal ‘preko dveh kanalov’ doseči izpustitev zaprtih duhovnikov, je pojasnil nadškof Hon, vendar so tako nekatoliški znanci kot tudi tuji diplomati na svoje prošnje dobili isti odgovor, da namreč oblasti ne vedo, kje so izginuli duhovniki.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh