Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Kdo želi biti Jezusov milijonar?’

Objava: 13. 05. 2009 / 10:05
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Kdo želi biti Jezusov milijonar?’

Na Hrvaškem poteka državna veroučna olimpijada

V Splitu te dni poteka hrvaška državna veroučna olimpijada, na kateri se učenci osnovnih in srednjih šol merijo v poznavanju veroučnih vsebin.

Med drugim so morali pokazati svoje poznavanje svetega Frančiška Asiškega. O njem so odgovarjali na vprašanja pri pisnem delu izpita, reševali slikovne naloge, rebuse in križanke, zaključili pa so s tradicionalno igro veroučne olimpijade ‘Kdo želi biti Jezusov milijonar?’.

Da tekmovanje ne bi minilo zgolj v duhu preverjanja znanja, so si udeleženci ogledali tudi znamenitosti mesta Splita in njegove okolice, sodelovali pa so tudi pri evharističnem slavju, ki ga je vodil splitsko-makarski nadškof Marin Barišić.

V pridigi je nadškof mlade spomnil na pomembno vlogo mesta Splita v krojenju hrvaške zgodovine, govoril pa je tudi o pomenu krsta, ki so ga mladi prejeli kot znamenje Božje milosti. Ta presega vse zemeljske nagrade in nas postavlja v nov odnos z nebeškim Očetom, je mladim povedal nadškof Barišić.

Po maši so udeleženci olimpijade sodelovali v pogovoru z nadškofom ter se skupaj z njim fotografirali na mestu, kjer je stala prva cerkev na Hrvaškem, posvečena Materi Božji.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Akcija
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€ 29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh