Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo nam bo pomagal?

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 26. 07. 2023 / 08:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2023 / 09:14
Kdo nam bo pomagal?
Jana Podjavorsek, sodelavka Družine. FOTO: Vid Ponikvar

Kdo nam bo pomagal?

Ko se v teh dneh začnejo zbirati temni oblaki, se sproži plaz vprašanj: Kakšen bo razplet? Kdaj se bo prenehalo? Kaj lahko naredimo? Kdo nam bo pomagal?

Pa se mi ob zadnjem vprašanju jasno izrisuje podoba neurja pred leti, ki se je naenkrat pojavilo in razkrivalo strehe, podiralo drevesa… Kot bi bil sodni dan, bila pa sem varuška sestrinih fantov. Fantje so bili prestrašeni in so se stiskali k meni. »Kdo nam bo pomagal?« so skoraj enoglasno spraševali. Pa sem naredila, kot smo to naredili pri nas doma ob nevihtah. Doma smo v peči zakurili blagoslovljen les butaric od cvetne nedelje, kropili z blagoslovljeno vodo in molili. Pri sestri nimajo krušne peči, zato sem prižgala kadilo, fantje so kropili z blagoslovljeno vodo in z mano začeli moliti. Neurje se je hitro pomirilo. »Neverjetno! Hvala Gospod, ker si se nas usmilil in nisi preslišal naših prošenj!« Bolj nazorno jim ne bi mogla pokazati, kdo nam lahko pomaga še v tako brezupni situaciji.

Pa so tegobe in bolezni s katerimi se soočamo nekaj podobnega. Iščemo rešitve, pripravljeni smo kupiti tudi draga zdravila, čeprav ne poznamo delovanja, pa tolikokrat brez učinka. In ka...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh