Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo je velik?

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 18. 09. 2024 / 10:54
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2024 / 14:34
Kdo je velik?
Simon Potnik. FOTO: Sinisa Kanizaj

Kdo je velik?

Prosite in se vam bo dalo. Polno mero, v izobilju. To je zagotovilo evangelija. Pa si hitro prevedemo, da v evangeljskih časih, nekoč nekje, skoraj že za devetimi gorami ...

Kaj pomenijo evangeljski časi in evangeljske okoliščine? Če bi danes ne bili ti časi, potem za nas ni nobene Božje obljube, tudi ne Božje volje in ne rešitve. Če delamo kuharsko mojstrovino, so pomembne vse sestavine, tudi način priprave in še kaj. Če pripravljam hrano sam in celo zase, potem ni ne kuharskega mojstra in ne mojstrovine, da me le okrepča in grem naprej v dan. Ne morem pa si privoščiti, da bi pri pripravi praženega krompirja le-tega pripravil brez krompirja. Lahko opustim čebulo, lahko sol, nikakor pa ne osnove. In evangelijske okoliščine danes brez vere so krompir brez krompirja.

Jezus je na poti skozi Galilejo učencem razlagal najgloblje skrivnosti svoje prihodnosti. Kljub temu da so bili z njim že dolgo, še vedno niso razumeli. Namesto da bi se poglobili v to, kar jim je Jezus skušal povedati, so se med seboj prepirali o tem, kdo je največji med njimi. Ta odlomek postavi pred nas temeljno vprašanje: kaj pomeni biti velik v Božjih očeh?

Merila, p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh