Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliški škofje v Veliki Britaniji nasprotujejo rušenju socialnega sistema

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 14. 03. 2013 / 08:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliški škofje v Veliki Britaniji nasprotujejo rušenju socialnega sistema

Nadškof Smith: Že zdaj se številne človekoljubne organizacije soočajo z naraščajočo revščino med otroki.

Angleška škofovska konferenca je izrazila ostro kritiko do načrtovanega omejevanja socialne pomoči v Veliki Britaniji. Neodgovorno je, da bi morali osrednje breme gospodarskih težav nositi pomoči potrebno otroci zaradi krčenja socialne pomoči, je po navedbah nemške katoliške agencije dejal namestnik predsednika Škofovske konference Anglije in Walesa, nadškof Peter Smith iz Southwarka. S tem se je pridružil kritiki 43 anglikanskih škofov, ki so se v ta namen s protestnim pismom obrnili na britanski časnik 'The Sunday Telegraph'.

Kritika otoške škofovske konference je usmerjena v namere britanske vlade, da v naslednjih treh letih socialno pomoč zviša za največ en odstotek. Ukrep pomeni rušenje ustaljenega socialnega sistema, saj ob tem ne bi upoštevali rasti cen.

Že zdaj se številne človekoljubne organizacije soočajo z naraščajočo revščino med otroki, je poudaril nadškof Smith. Številni starši, ki si ne morejo privoščiti niti najpotrebenejših stvari za svoje otroke, denimo zdravih obrokov in toplih oblačil, so odvisni od socialne pomoči. Povsem nesprejemljivo je, da se tveganje višjih inflacijskih stopenj prenese na otroke in družine.

Minuli konec tedna so kritiko proti krčenju socialne pomoči izrazili tudi anglikanski škofje, med drugim anglikanski primas in canterburyjski nadškof Justin Welby in anglikanski nadškof v Yorku, John Sentamu. Civilizirana družba je dolžna nuditi podporo ranljivim in trpečim, je dejal Welby. Socialna mreža, ki se odziva na aktualne potrebe, kot so denimo naraščajoči stroški za živila, gorivo in stanovanje, je nujno potrebna. Sentamu pa je poudaril, da je potrebno najšibkejše v družbi ščititi ravno v najtežjih časih.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/B74A7A7C6AF87811C1257B2B003A3608?OpenDocument

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh