Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliške ustanove v ZDA deležne manj darov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 11. 2018 / 12:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.11.2018 / 12:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliške ustanove v ZDA deležne manj darov

Škandali zaradi spolnih zlorab so pomemben razlog za manjšo radodarnost.

Zaradi škandalov glede spolnih zlorab v Katoliški cerkvi v ZDA cerkvene organizacije beležijo opazno manj darov s strani vernikov kot prejšnja leta in nekatere med njimi celo poslujejo z rdečimi številkami. Številni večji in zasebni darovalci niso več pripravljeni prispevati sredstev za delovanje cerkvenih organizacij, zato je po navedbah ameriških medijev veliko število katoliških ustanov v precejšnjih težavah.

Temeljni razlog za »privezovanje mošnjička« naj bi bil strah darovalcev, da bo Cerkev s temi darovi pokrivala stroške odškodnin žrtvam spolnih zlorab ali odvetniških honorarjev.

Predsednica dobrodelne mreže Catholic Charities USA, s. Donna Markham, je svojo zaskrbljenost izrazila v pismu darovalcem, odziv pa je prinesel številne negativne odgovore: »Nobenih finančnih darov za katoliške organizacije, dokler škofje ne uredijo te zmešnjave,« naj bi bila rdeča nit večine odzivov. Skoraj vsak dan se po telefonu oglašajo ljudje, ki želijo, da se njihovo ime izbriše s seznama darovalcev.

Tudi tiskovni predstavnik združenja Catholic Near East Welfare Association, Michael LaCivita, po navedbah medijev napoveduje »slabe čase«. Ljudje so zelo natančni glede tega, komu bodo darovali svoj denar.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Kako ponesti Jezusa ljudem
Duhovna rast
21,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh