Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliška pedagoginja postala naj prostovoljka

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 30. 06. 2015 / 09:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Katoliška pedagoginja postala naj prostovoljka

Na predlog DKPS je v kategoriji med 20 in 30 letom naziv naj prostovoljka prejela Nastja Maver iz Novega mesta.
V ponedeljek, 20. junija, je Mladinski svet Slovenije (MSS) pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja na Brdu pri Kranju organiziral sklepno prireditev natečaja Prostovoljec leta 2014, na kateri so najboljši prostovoljci in prostovoljski projekti za leto 2014 prejeli zaslužena priznanja. Naziva naj prostovoljec in naj prostovoljka so podelili v treh starostnih skupinah, poleg tega pa so razglasili še naj prostovoljski projekt, naj mladinskega voditelja in naj mladinski projekt ter priznanje za posebne dosežke na mladinskem področju.

Foto: Janez Platiše

Na predlog Društva katoliških pedagogov Slovenije je v kategoriji med 20 in 30 letom naziv naj prostovoljka prejela Nastja Maver iz Novega mesta. Izkazala se je pri sodelovanju v programu človek za druge Društva katoliških pedagogov Slovenije. Prostovoljno pomaga v vrtcih, šolah in drugih ustanovah, kot sta Dom Janeza Levca in Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije – Soča (URI SOČA). Lani je kot prostovoljka delala z otroki in odraslimi, izvajala je učno pomoč, vodila delavnice, delala kot mentorica in spremljevalka na poletnih taborih in podobno.


Pohvale so prejeli tudi štirje skavti: mladinska voditeljica Jasna Cupin, prostovojec Viktor Höchtl, mladinski projekt: Kuga b' r'd? (Tjaša Sušin, Gregor Bačar) in prostovoljski projekt Skavtnet.

Sicer je bil za najboljši prostovoljski projekt izbran projekt Zveze tabornikov Slovenije Obnovimo slovenske gozdove, s katerim je več kot 1600 prostovoljcev pomagalo pri pogozditvi gozdov, ki ga je prizadel žled. Naj mladinski projekt je na predlog Društva Svit Koper postal projekt Ulično mladinsko delo – »Žoga skače«, ki pomaga odvisnikom in njihovim družinam.
Posebno priznanje pa je dobil projekt Žinkana, v katerem so prostovoljci čistili lokalni športni park.

Med drugim pa so v različnih starostnih kategorijah priznanja prejeli Ema Trobentar iz Slovenske Bistrice za idejo o Dnevu družin, Niko Prelec iz Šalovcev za vsakodnevno pomoč starejši sosedi pri hišnih opravilih, Amir Crnojevič iz Ljubljane za organizacijo in vodenje mednarodnega tabora v Gambiji, Irena Dolinšek iz Pirana za promocijo krvodajalstva med otroki slovenskih in italijanskih vrtcev in šol v piranski občini in Gašper Rupnik iz Postojne vodenje in vzpostavitev Kriznega centra v Postojni, ki jo je lani prizadel žled. Naziv naj mladinski voditelj pa ej prejel Gregor Matavž iz Javornika za dolgoletno mladinsko delo na Koroškem.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh