Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kateri slovenski škofje se bodo udeležili nedeljske maše s papežem v Trstu?

Za vas piše:
M. M.
Objava: 04. 07. 2024 / 13:17
Oznake: Maša, Papež, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2024 / 14:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kateri slovenski škofje se bodo udeležili nedeljske maše s papežem v Trstu?
Predsednik SŠK in novomeški škof Andrej Saje se je letos maja kot delegat SŠK udeležil plenarnega zasedanja Italijanske škofovske konference (CEI). FOTO: Vatican Media

Kateri slovenski škofje se bodo udeležili nedeljske maše s papežem v Trstu?

Papež Frančišek bo v nedeljo v Trstu z mašo na Trgu enotnosti sklenil 50. Socialni teden katoličanov v Italiji. Maše se bodo udeležili tudi nekateri slovenski škofje na čelu s predsednikom Slovenske škofovske konference (SŠK) in novomeškim škofom dr. Andrejem Sajetom.

Kot smo že poročali, bodo pri sveti maši s papežem sodelovali tudi slovenski verniki: v slovenščini bodo prebrali berilo in prošnjo ter zapeli dve pesmi. Slovenski škofje se bodo papeževe maše po besedah škofa Sajeta udeležili z namenom povezovanja s Cerkvijo v Italiji in papežem ter da skupaj molijo za prihodnost Evrope.

Katoličani v Italiji so soodgovorni državljani

Predsednik SŠK dr. Andrej Saje papežev obisk razume kot izraz njegove podpore socialnim tednom, ki imajo v Italiji več kot stoletno tradicijo in so namenjeni predvsem krepitvi kristjanov v skrbi za družbo in naravo. »S svojo udeležbo želi papež sporočiti, da je omenjeni teden nekaj pomembnega, in spodbuditi vse katoličane v Italiji, da so soodgovorni državljani te države,« je škofove besede povzela STA.

Preberite tudi: V osrčju demokracije tudi organizaciji slovenske manjšine v Italiji

V Trstu tudi Zore, Bizjak, Jamnik in Šuštar

Tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference (SŠK) dr. Gabriel Kavčič pa je ob tem dodal, da se bodo maše na povabilo tržaške škofije polega Sajeta udeležili še ljubljanski nadškof Stanislav Zore, koprski škof Jurij Bizjak ter oba ljubljanska pomožna škofa Anton Jamnik in Franc Šuštar. Navada namreč je, da se, ko papež obišče neko državo, k udeležbi na katerem od dogodkov povabi tudi sosednje škofovske konference, je še pojasnil.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh