Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karl Erjavec odstopil in izstopil

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 10. 03. 2021 / 15:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.03.2021 / 15:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karl Erjavec odstopil in izstopil

Karl Erjavec odstopil in izstopil

Neuspešni kandidat koalicije KUL za predsednika vlade ni več predsednik DeSUS niti član stranke.

Karl Erjavec ni več predsednik DeSUS niti član stranke. FOTO: zajem zaslona



Današnja seja sveta stranke DeSUS se je začela z odstopom Karla Erjavca s predsedniškega mesta in izstopom iz stranke, na čelu katere je kot kandidat koalicije KUL neuspešno kandidiral za premierski stolček. Ob njem je odstopila tudi podpredsednica stranke Irena Majcen, sejo pa je skupaj z Erjavcem po hitrem postopku zapustilo še nekaj članov, med njimi Julijana Bizjak Mlakar, je poročala STA.

»To ni več ista stranka«

»Toliko stvari se je zgodilo, da po 15 letih vodenja ugotavljam, da to danes ni več ista stranka, ki bi se zavzemala za vrednote, temveč je stranka posameznikov s parcialnimi interesi,« je ob odhodu s seje novinarjem dejal Erjavec: »Zadnji dogodki so pokazali, da je stranka tako razklana, da jo je nemogoče rešiti.« Izpostavil je razklanost v poslanski skupini in v občinskih organizacijah na terenu.

Do kongresa na čelu Anton Balažek

Do volilnega kongresa, ki ga morajo po statutu izpeljati v letu dni, bo DeSUS vodil dosedanji podpredsednik Anton Balažek, ki je poudaril, da bodo skušali najti točke, ki jih bodo okrepile in ne razdvajale, upa pa, da bodo našli konsenz. Med možnimi kandidati za novega predsednika se omenja Jožeta Podgorška, ki je še naprej – kljub izstopu DeSUS iz vlade Janeza Janše – kmetijski minister.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh