Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas Internationalis zadovoljna z oskrbo beguncev

Za vas piše:
STA
Objava: 13. 11. 2015 / 11:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Karitas Internationalis zadovoljna z oskrbo beguncev

Slovenijo je včeraj obiskala delegacija Karitas Internationalis.
Slovenijo je včeraj, 12. novembra, obiskala delegacija Karitas Internationalis, krovne, mednarodne organizacije Karitas, pod okriljem katere deluje tudi Slovenska Karitas. Po ogledu razmer v nastanitvenih centrih v Šentilju in Celju ter prenovljenega sprejemnega centra Livarna v Dobovi ocenjujejo, da so te zelo dobre.

"Kar počne vlada skupaj s partnerji, je zelo dobro, razmere, kot smo jih videli, tudi. Delo na različnih segmentih je dobro organizirano, pri obravnavi prebežnikov ni bilo nobenih težav, tranzit pa poteka varno. Skratka, vtis je zelo pozitiven," je za STA dejala Suzanna Tkalec, vodja humanitarne pomoči pri Karitas Internationalis.

Karitas je s svojimi organizacijami prisotna v vseh tranzitnih državah, skozi katere potujejo prebežniki, od Grčije do Nemčije, pa tudi v državah, kjer se njihova pot začne. Delegacija mednarodne humanitarne organizacije z obiskom Slovenije preverja, kako zagotoviti še nadaljnjo pomoč prebežnikom. Prav tako želijo imeti dovolj informacij, da lahko načrtujejo svoj odziv, če se razmere spremenijo. Slovenija je trenutno tranzitna država, ampak to se lahko spremeni, so poudarili.

Gernot Krauss iz Karitas Nemčije pa je dodal, da bo v Nemčijo prenesel tudi informacije o tem, kakšne potrebe ima Slovenija glede oskrbe beguncev in kako lahko pomagajo. "Za zdaj je za prebežnike dobro poskrbljeno, na voljo je dovolj hrane in potrebščin, a če se bo begunska kriza nadaljevala, potreb po teh stvareh ne bo zmanjkalo," je dejal za STA. Nemška Karitas je sicer Sloveniji med drugim zagotovila blazine, na katerih bodo prebežniki lahko spali.

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh