Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinali poslali sožalni telegram ob smrti Chaveza

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 08. 03. 2013 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinali poslali sožalni telegram ob smrti Chaveza

Nadškof v Caracasu, kardinal Urosa, bo nocoj v rimski cerkvi Santa Maria ai Monti daroval žalno bogoslužje za pokojnega državnega voditelja.

Kardinalski kolegij je venezuelski vladi poslal sožalni telegram ob smrti predsednika države Huga Chaveza. Po navedbah p. Lombardija je kardinal dekan Angelo Sodano včeraj udeležencem predkonklava predstavil besedilo, ki ga je v imenu celotnega kolegija poslal vladnim predstavnikom v Venezueli. Nadškof iz Caracasa, ki je te dni v Vatikanu, kardinal Jorge Urosa Savino, pa bo po navedbah vatikanske tiskovne agencije Fides nocoj v v rimski cerkvi Santa Maria ai Monti daroval žalno bogoslužje za pokojnega državnega voditelja. Chavez je umrl minuli torek v eni izmed vojaških bolnišnic v Caracasu.

Venezuelska Cerkev se je že v torek nemudoma odzvala na vest o smrti državnega voditelja in ljudi pozvala k narodni edinosti. Glavni tajnik tamkajšnje škofovske konference, škof Jesus Gonzalez de Zarate iz San Cristobala, je za venezuelsko televizijsko postajo povedal: »Njegova smrt se je dotaknila vseh nas. Državni poglavar je bil krščen kot kristjan, v zadnjih letih svojega življenja pa je ponovno izkazoval svojo bližino Bogu. Veliko jih je, ki predsednika podpirajo, veliko pa je takih, ki so drugačnega mnenja. Zdaj je priložnost za spravo in narodno edinost.«

Kardinal Urosa Savino je družini predsednika in 'vsem, ki se imajo za podpornike Huga Chaveza', izrazil svoje sožalje. Venezuela pa mora zdaj ohraniti mir, je dejal kardinal.

Chavez za seboj pušča globoko razdeljeno deželo. Temelje njegove moči predstavljajo revne četrti v velemestih. Nekdanji polkovnik je del svojega milijardnega naftnega zaslužka dežele vložil v socialne programe. To mu je prineslo vsesplošno priljubljenost in volilne glasove.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh