Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Sepe zavrača očitke o korupciji

Objava: 23. 06. 2010 / 07:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Sepe zavrača očitke o korupciji

Sepejev odvetnik oporeka pristojnost italijanskih pravosodnih organov v primeru Sepe

Neapeljski nadškof, kardinal Crescenzio Sepe, zavrača očitke o korupciji, ki so se v teh dneh pojavili v povezavi z njegovim imenom. Njegovo delovanje na položaju prefekta vatikanske Kongregacije za misijone naj bi vedno potekalo ‘transparentno’ in v dobro Cerkve, je pojasnil na tiskovni konferenci, ki jo je sklical minuli ponedeljek v Neaplju. Vse naj bi počel v soglasju z ustreznimi vatikanskimi organi, tudi z vatikanskim državnim tajništvom, ki mu je ob izteku funkcije celo izrazila priznanje za uspešno delo, je poudaril kardinal Sepe.

Sepejev odvetnik pa je pred tem oporekal pristojnosti italijanskih pravosodnih organov v primeru Sepe. Kljub temu je napovedal sodelovanje s pravosodstvom, saj upa, da bo tožilstvo uspel prepričati o nedolžnosti svoje stranke.

Kardinalu Sepeju očitajo, da je kot prefekt vatikanske Kongregacije za misijone v letu 2005 prodajal nepremičnine v vatikanski lasti krepko pod njihovo tržno ceno in za to od kupcev prejemal najrazličnejše protiusluge.

Vatikanski tiskovni predstavnik, p. Federico Lombardi, je minulo nedeljo izrazil solidarnost z osumljenim kardinalom. P. Lombardi je prepričan, da bo senco, ki trenutno pada na kardinala in na določene cerkvene ustanove, s temeljito preiskavo moč pojasniti in umakniti.

Kardinal Sepe je kot prefekt Kongregacije za misijone deloval med leti 2001 in 2006. Očitki proti njemu so se pojavili v povezavi s preiskavo lastnika gradbenega podjetja Diega Anemoneja, ki naj bi politikom plačeval milijonske zneske in si s tem zagotovil delovna naročila za svoje podjetje.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/57E92B4AF33A9BC2C12577490044E7BB?OpenDocument

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh