Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Ravasi na obisku v Kopru

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 23. 05. 2018 / 13:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2018 / 10:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Ravasi na obisku v Kopru

Predsednik Papeškega sveta za kulturo bo danes obhajal sveto mašo v koprski stolnici.

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem v sodelovanju s katoliško univerzo Sacro Cuore iz Milana in mednarodno organizacijo Mediterraneo senza handicap med 23. in 26. majem v Kopru organizira VII. mednarodni kongres na temo Socialna prepoznanost in odnos do oseb s posebnimi potrebami v dobi tehnologije.

Častna pokrovitelja kongresa sta predsednika Republike Slovenije in Italije, Borut Pahor in Sergio Mattarella. Pokrovitelji pa so Papeški svet za kulturo in nekatera ministrstva obeh držav.

Ob tej priložnosti je danes v Kopru na obisku predsednik Papeškega sveta za kulturo kardinal Gianfranco Ravasi, ki bo na kongresu imel lectio magistralis z naslovom »Nepopolnost« človeka v teologiji: med tehniko in milostjo. Ob 19. uri bo kardinal Ravasi v koprski stolnici daroval sveto mašo ob somaševanju škofa msgr. Jurija Bizjaka, apostolskega nuncija v Sloveniji msgr. Juliusza Janusza, msgr. Giorgia Bertina, škofa v Gibutiju in apostolskega tajnika v Somaliji, ter nekaterih škofov in duhovnikov.

Več o kongresu na spletni strani: http://www.mediterraneosenzahandicap.org

Vir: www.katoliska-cerkev.si
Foto: www.katoliska-cerkev.si

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh