Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Parolin v telefonskem pogovoru z iranskim predsednikom

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 13. 08. 2024 / 09:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.08.2024 / 10:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Parolin v telefonskem pogovoru z iranskim predsednikom
Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin in iranski predsednik Masud Pezeškjan. FOTO: Vatican Media

Kardinal Parolin v telefonskem pogovoru z iranskim predsednikom

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin in novi predsednik Irana Masud Pezeškjan sta v ponedeljek, 12. avgusta, v telefonskem pogovoru razpravljala o vprašanjih skupnega interesa.

Kot so sporočili z vatikanskega tiskovnega urada, je kardinal Parolin novemu predsedniku čestital ob začetku mandata, v pogovoru pa je izrazil globoko zaskrbljenost Svetega sedeža zaradi nevarnosti širjenja oboroženega spora na Bližnjem vzhodu in poudaril, da se je treba na vsak način zavzemati za dialog, pogajanja in mir.

K dialogu, miru in prizadevanjem za pomoč trpečim vedno znova poziva tudi papež Frančišek.

Pozivi papeža Frančiška

K dialogu, miru in prizadevanjem za pomoč trpečim vedno znova poziva tudi papež Frančišek: ob koncu splošne avdience minulo sredo je dejal, da z veliko zaskrbljenostjo spremlja razmere na Bližnjem vzhodu, in znova pozval vse vpletene strani, naj se spor ne širi.

»Naj pride do takojšnje prekinitve ognja na vseh frontah, začenši z Gazo, kjer so humanitarne razmere zelo resne in nevzdržne,« je dejal sveti oče in molil, »naj iskreno iskanje miru ugasne spore, naj ljubezen premaga sovraštvo in naj maščevanje razoroži odpuščanje«.

Nalaganje
Nazaj na vrh