Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Parolin v Odesi: Kot kristjani ne smemo izgubiti upanja

Za vas piše:
K. Zv.
Objava: 21. 07. 2024 / 13:40
Oznake: Papež, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2024 / 09:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kardinal Parolin v Odesi: Kot kristjani ne smemo izgubiti upanja
Kardinal Parolin v rimskokatoliški cerkvi Marijinega vnebovzetja v Odesi. FOTO: Vatican Media

Kardinal Parolin v Odesi: Kot kristjani ne smemo izgubiti upanja

Državni tajnik Svetega sedeža, kardinal Pietro Parolin, je med obiskom Ukrajine obiskal pristaniško mesto Odesa in poudaril, da papež spremlja tamkajšnje razmere »s tako veliko pozornostjo, s toliko skrbmi in toliko bolečine.«

Kardinal Pietro Parolin je v soboto, 20. julija, obiskal mestno rimskokatoliško katedralo v Odesi, kjer se je srečal s katedralnim škofom, duhovniki, predstavniki pravoslavne Cerkve Ukrajine, predstavniki vlade in člani mestne katoliške skupnosti.

Trenutek za delitev bolečine

Kardinal Parolin je srečanje začel s pozdravom navzočim v papeževem imenu. Dejal je, da jim želi »približati bližino, prisotnost in blagoslov svetega očeta Frančiška«  - ki, kot je dejal Parolin, »spremlja vašo situacijo s tako veliko pozornostjo, s toliko skrbmi in toliko bolečine.« Srečanje v stolnici je bil trenutek za delitev te bolečine, je dodal Parolin.

FOTO: Vatican Media 

Pred tem je tamkajšnji katoliški škof prižgal svečo v spomin na padle v vojni z Ukrajino. Parolin pa dejal, da se je pomembno spomniti »bolečine tistih, ki so izgubili svoje ljubljene, tistih, ki so bili ranjeni ... in tistih, ki žalujejo za uničenjem lastnine, ki so bili prisiljeni oditi in najti zatočišče drugje.«

Parolin: »Po milosti Gospoda lahko najdemo pot« 

Srečanje je bilo tudi trenutek za delitev upanja. Kardinal Parolin je izpostavil, da kot kristjani ne smemo izgubiti upanja, saj lahko po milosti Gospoda najdemo pot do pravičnega miru. Izrazil je upanje, da bo njegov obisk prispeval k izgradnji miru v Ukrajini, podobno kot lanskoletna diplomatska misija kardinala Zuppija.

Poleg srečanja v rimskokatoliški katedrali Marijinega vnebovzetja v Odesi je kardinal Parolin obiskal tudi mestno pravoslavno katedralo Spremenjenja Gospodovega – ki je bila lani močno poškodovana v ruskem raketnem napadu – in grškokatoliško župnijo svetega Mihaela.

Nalaganje
Nazaj na vrh