Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal obsoja splavljanje otrok z Downovim sindromom

Objava: 24. 01. 2012 / 08:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal obsoja splavljanje otrok z Downovim sindromom

Italijanski kardinal Bagnasco je ogorčen nad ‘evgeničnimi operacijami’ na Danskem.

Predsednik Italijanske škofovske konference kardinal Angelo Bagnasco je obsodil vse pogostejše opravljanje splavov otrok z Downovim sindromom. Usmrtitve ne smejo biti cena za ‘družbo zdravih ljudi’, je po navedbah italijanske katoliške agencije SIR minuli teden dejal kardinal Bagnasco, ki je komentiral časopisna poročila, da naj bi na Danskem leta 2030 ne bilo več ljudi z Downovim sindromom. Svoje mnenje je izrazil ob okrogli mizi na temo ‘Etika življenja in socialna etika’ v Genovi.

Na Danskem ‘očitno opravljajo evgenične operacije’, je dejal kardinal. Še hujše od tega pa je nekakšno zmagoslavje, s katerim so Danci omenjeni program predstavili. Bagnasco se je v svojem komentarju skliceval na poročilo danskega časnika ‘Berlingske’, v katerem je pisalo, da naj bi bil na Danskem kmalu rojen zadnji otrok z Downovim sindromom.

Do leta 2030 naj bi bila ta skandinavska država prva na svetu, v kateri ne bo niti enega prebivalca z Downovim sindromom. Le nekaj let po tem, ko so na Danskem leta 2004 uvedli brezplačne preiskave za nosečnice, je število novorojenčkov z Downovim sindromom upadlo za polovico.

Foto: Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh