Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Nichols za »kulturo usmiljenja« do ločenih zakoncev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 09. 2014 / 06:40
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Nichols za »kulturo usmiljenja« do ločenih zakoncev

Neločljivost zakonske zveze vendarle ostaja »temelj katoliškega nauka«.

Britanski kardinal Vincent Nichols je izrazil zahtevo po »kulturi usmiljenja« do znova civilno poročenih ločenih zakoncev v katoliški Cerkvi. Obenem je po navedbah britanskega časnika Daily Telegraph poudaril, da neločljivost zakonske zveze ostaja temelj katoliškega nauka. Kljub temu pa Cerkev po njegovem mnenju ne sme spregledati »krhkosti človeške stvarnosti«. Vincent Nichols, nadškof v Westminstru, je svoje izjave javnosti predstavil pred zasedanjem izredne škofovske sinode o družini, ki se prične 5. oktobra v Vatikanu.



Zakonske zveze, ki je sklenjena »v zavestnem, namernem sprejemanju Božje milosti«, ni moč razvezati, ravno tako kot ni mogoče »evharistije povrniti v običajni kruh«, je dejal kardinal Nichols. Po njegovem mnenju v razpravi glede dopustnosti prejemanja obhajila za znova civilno poročene ločene zakonce ne more biti prav dosti »manevrskega prostora« brez »razmeroma korenite spremembe v načinu razmišljanja« bodisi v katoliškem nauku o zakonski zvezi ali pa o zakramentih.

Sam je odraščal v Cerkvi, je pojasnil westminstrski nadškof, ki se je videla kot »Cerkev grešnikov«. »Ne zdi se mi, da je bila to v zadnjih tridesetih letih naša največja odlika«, je pojasnil. Katoliška Cerkev se je znašla pred izzivom, da poišče »poti h kulturi usmiljenja znotraj Cerkve«.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Božji pastir
Proza
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh