Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Marx pohvalno o pobudah Benedikta XVI.

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 30. 04. 2013 / 06:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Marx pohvalno o pobudah Benedikta XVI.

Za münchenskega nadškofa teolog Benedikt ni nikoli prenehal 'biti radoveden in se čuditi Božjim možnostim'.

Münchenski kardinal Reinhard Marx je prepričan, da je upokojeni papež Benedikt XVI. katoliški Cerkvi zapustil številne inovativne pobude. »Njegov veliki pontifikat bo z njegovim naukom in navdihom v prihodnosti Cerkve še veliko dosegel«, je kardinal Marx pojasnil po navedbah nemške katoliške agencije KNA. Benedikt XVI. je teolog, 'ki ni nikoli prenehal biti radoveden in se čuditi Božjim možnostim'.

Nadškof v Münchnu in Freisingu je poudaril, da mora človek evangelij 'kot nenehno novost' sam pri sebi vedno znova odkrivati: »Tradicionalisti se držijo starega in preverjenega, so kot nekakšni pazniki v muzeju. Vendar ne gre za to, da pazimo na razstavljene muzejske predmete, ne gre za nekakšno obnovo, pač pa za preporod, gre za prenovo katoliške vere in življenja, celotne Cerkve in vsakega posameznika.«

Katoliška vera je 'največja dogodivščina človeškega duha, izjemno zahtevna, ki pa nas želi popeljati v širjave«, je kardinal Marx dejal minuli konec tedna v nagovoru med bogoslužjem za nemške študente v čast upokojenemu papežu.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh