Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Bertone želi popraviti »moralno škodo«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 11. 12. 2015 / 08:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Bertone želi popraviti »moralno škodo«

Odziv na škandal glede sofinanciranja obnove stanovanja preko sklada vatikanske otroške bolnišnice.

Po škandalu glede sofinanciranja obnove stanovanja preko sklada vatikanske otroške bolnišnice »Bambino Gesu« želi kardinal Tarcisio Bertone zdaj kliniki priskočiti na pomoč. V pogovoru je izrazil željo, »da bi storil nekaj za popravilo moralne škode, ki jo je utrpela bolnišnica«, kot je za za rimski časnik Il Messaggero pojasnila predsednica bolnišnice in njenega sklada, Mariella Enoc. Bertone je obenem poudaril, da osebno ni bil vpleten v škandal.



V nedavno objavljeni knjigi je bilo razkrito, da je sklad otroške bolnišnice prispeval 200.000 evrov za obnovo okoli 300 kvadratnih metrov velikega kardinalovega stanovanja v Vatikanu, kardinal pa naj bi v zameno stanovanje dal na razpolago za dobrodelne prireditve. Tedanji predsednik bolnišničnega sklada, Giuseppe Profiti, je dogovor potrdil.

Kardinal Bertone je sofinanciranje nazadnje priznal, vendar je poudaril, da o tem ni vedel ničesar. Sam je, kot je to zahtevala vatikanska uprava, plačal 300.000 evrov. Vatikan je po razkritju sofinanciranja v celoti zamenjal vodstvo sklada.

Vir: Kathpress / kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh