Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kapucini imajo novega generalnega ministra

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 04. 09. 2018 / 07:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.09.2018 / 07:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kapucini imajo novega generalnega ministra

Včeraj izvoljeni br. Robert Genuin bo mandat ministra opravljal šest let.

Bratje kapucini, ki trenutno zasedajo na generalnem kapitlju v Rimu, so včeraj izvolili novega generalnega ministra. Red bo naslednjih šest let vodil br. Roberto Genuin, ki je bil izvoljen v prvem krogu.

73. generalni minister kapucinskega reda prihaja iz beneške province, tako kot pred njim br. Flavio Carraro, ki je služil kot generalni minister med letoma 1982 in 1994.

Roberto Genuin je bil rojen 20. septembra 1961 v mestu Falcade (v italijanski škofiji Belluno) v veliki verni družini. Z enajstimi leti je vstopil v serafsko semenišče v Castelmontu. Po klasični gimnaziji v Bellunu je 3. oktobra 1980 vstopil v kapucinski noviciat v Lendinari, kjer je naredil prve zaobljube 4. oktobra 1981, večne pa v Benetkah, 30. junija 1985. V duhovnika je bil posvečen 27. junija 1987 v domači župniji.

Študij teologije je končal 1986 na Laurentianumu v Benetkah in pozneje na Papeški lateranski univerzi doktoriral iz Utroque iure (civilnega in cerkvenega prava). Po končanem študiju je opravljal različne službe v provinci. Večkrat je bil gvardijan, docent Cerkvenega prava, provincijski vikar in beneški provincial ter nazadnje prvi provincial nove beneške province Svetega križa. Od leta 2017 je gvardijan v Roveretu. V letih njegovega služenja je obiskal vse brate province, ki deluje v Italiji in v tujini (Angola, Zelenortski otoki, Mozambik, Brazilija, Grčija, Madžarska, Gruzija, Izrael, Švica). Končno je bil tudi član pripravljalne komisije za letošnji kapitelj, ki ga je tudi izvolil za ministra.

Bratje kapucini novega generalnega ministra in nadaljnji potek kapitlja priporočajo v molitev.

Vir: www.kapucini.si
Foto: www.kapucini.si

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh