Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kanonizacija Matere Terezije 4. septembra 2016?

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 20. 11. 2015 / 11:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kanonizacija Matere Terezije 4. septembra 2016?

Nepojasnjeno ozdravljenje Brazilke z malignim možganskim tumorjem.

Blažena Mati Terezija iz Kalkute (1910-1997) naj bi bila po navedbah italijanskih medijev 4. septembra prihodnje leto razglašena za svetnico. Kot je poročal spletni portal Vatican Insider, bi morali pristojni kardinali in škofje Kongregacije za zadeve svetnikov dokončno odločiti o še enem čudežu, ki ga pripisujejo priprošnji blažene Matere Terezije.



Medicinski izvedenci iz Vatikana so ugotovili nepojasnjeno ozdravljenje neke Brazilke, ki je bolehala za malignim možganskim tumorjem. Iz omenjene kongregacije doslej še ni bilo uradnega potrdila, ki je predvideno po pozitivno zaključeni oceni za kanonizacijo. Slovesnost kanonizacije misijonarke in redovnice na nedeljo, 4. septembra 2016, bi pomenilo vrhunec v bližajočem se svetem letu, ki ga je papež Frančišek posvetil usmiljenju.

Nobelova nagrajenka za mir iz Albanije, Mati Terezija, je umrla 5. septembra 1997. Že šest let kasneje jo je papež Janez Pavel II. 19. oktobra 2003 v enem najkrajših postopkov v zgodovini razglasil za blaženo. Zaradi svojega dela z najbolj ubogimi na ulicah indijskega mesta Kalkuta je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja zaslovela po vsem svetu.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh