Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred nami je pester konec tedna v Nadškofiji Maribor. Kaj se bo dogajalo?

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 09. 08. 2024 / 06:00
Oznake: Maša, Praznik
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2024 / 21:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pred nami je pester konec tedna v Nadškofiji Maribor. Kaj se bo dogajalo?
Pred nami je pester konec tedna z obilo možnostmi, da nahranite svojo dušo. FOTO: Jože Potrpin

Pred nami je pester konec tedna v Nadškofiji Maribor. Kaj se bo dogajalo?

Če iščete navdih in duhovno obogatitev za vikend pred nami, smo pripravili nekaj zanimivih predlogov za romanja. V Nadškofiji Maribor se bodo zvrstili različni dogodki, ki ponujajo priložnost za molitev in duhovno rast.

Konec tedna ponuja pestro izbiro duhovnih doživetij, od obiska romarskih svetišč in srečanj bolnikov do glasbenih večerov.

Maribor, cerkev sv. Janeza Krstnika 

V soboto bo ob 7. uri v stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika sveta maša, ki ji bo sledila devetdnevnica na čast Božji služabnici Cvetani Priol. V nedeljo, na obletnico njene smrti, bo pri Cvetanini rojstni hiši na Vinarski 14a v Mariboru molitvena ura ob 15. uri. 

Stolnica sv. Janeza Krstnika. FOTO: Wikipedija  

Naročite Družinin vodnik Romarske poti

Maribor, Pobrežje, župnija Marije matere Cerkve

Ob 19. uri bo na Pobreškem pokopališču v kapeli Marije Pomagaj sveta maša na predvečer obletnice smrti Božje služabnice Cvetane Priol, ki jo bo vodil nadškof Cvikl

Župnijska cerkev sv. Marije matere Cerkve. FOTO: Ivo Žajdela 

Nazarje, Samostan Brezmadežne sester klaris

V Nazarjah se v soboto ob 9. uri začne molitvena ura, kjer se bodo pele litanije sv. Klare. Ob 10. uri bo sveta maša, ki jo bo daroval celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž. Po maši, ob 12.30, bodo sledile pete litanije Matere Božje.

Ptujska Gora, župnijska in romarska cerkev sv. Marije Zavetnice s plaščem

Ptujska Gora je eno izmed najbolj priljubljenih romarskih središč v Sloveniji. V nedeljo, 11. avgusta, bo potekalo srečanje bolnikov. Dogodek se začne z molitveno uro in priložnostjo za sveto spoved, ob 16. uri pa bo slovesna maša z bolniškim maziljenjem, ki jo bo vodil p. Andrej Mohorčič.

Cerkev sv. Marije Zavetnice s plaščem. FOTO: Wikipedija 

Turnišče, Klariški samostan Marije Matere Cerkve

V Turnišču bo v soboto ob 15. uri praznovanje sv. Klare Asiške, soustanoviteljice Reda ubogih sester sv. Klare. Dogodek vključuje molitveno srečanje članov Župnijskih pastoralnih svetov murskosoboške škofije, ki mu bo sledila sveta maša ob 16. uri, daroval jo bo škof Štumpf.

Celje, Dom sv. Jožef

V nedeljo ob 19. uri bo v atriju Doma sv. Jožef (v primeru slabega vremena v Kardinalovi dvorani) potekal "Večer slovenskih šansonov" z glasbeno skupino Šansonet. Skupino sestavljajo kitarist Nace Pogačar, harmonikar in pianist Jure Jordan Kozjak ter vokalist Vid Palčnik. Dogodek je brezplačen.

Dom sv. Jožef. FOTO: jozef.si

Prevalje, cerkev Device Marije na jezeru

V Prevaljah bo v soboto ob 19. uri koncert za farni praznik v okviru Lebičevega leta 2024. Ta dogodek ponuja priložnost za kulturno obogatitev in duhovno umiritev v lepem ambientu cerkve Device Marije na jezeru.

Nalaganje
Nazaj na vrh