Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kakor po čudovitem načrtu

Za vas piše:
T. P. J.
Objava: 18. 09. 2024 / 10:54
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2024 / 13:07
Kakor po čudovitem načrtu
Gregor Pavlič, Na križpotju oblik, predstavitev knjige v Galeriji Družina. FOTO: Tatjana Splichal

Kakor po čudovitem načrtu

Z neustavljivim pedagogom smo se pogovarjali ob priložnostni razstavi v Galeriji Družina, ki predstavlja zanimivosti iz njegove nove knjige Na križpotju oblik.

Na 320 straneh je slikovito in vsestransko zanimivo predstavljena geometrija, kakor se z njo od prazgodovine srečujemo v naravi, umetnosti in življenju. Gregor Pavlič je kar 42 let poučeval matematiko, na Zavodu za šolstvo je bil član maturitetnih komisij, je avtor ali soavtor številnih matematičnih učbenikov za poklicne šole in gimnazije.

Umetnost in znanost

»Stvari v življenju so se mi dogajale kakor po nekem čudovitem načrtu,« pove in ponazori s primerom, kako se je po drugem letniku gimnazije po osmih letih igranja klavirja med poletnimi počitnicami ob bendu, ki je muziciral na bližnji hotelski terasi, navdušil še nad kitaro, na kateri se je takrat prvič preskusil. Pri klavirju se je, »da je lahko začel igrati kaj bolj pametnega«, zadovoljil z 12-letnim izobraževanjem pri »čudoviti profesorici Bavdaž Klopčič«, kitara pa ga je tako zagrabila, da se je, ne da bi domači kaj vedeli o tem, vpisal v redno glasbeno šolo in si en semester sam plačeval pouk, potem p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh