Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako smo napredni!

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 10. 09. 2024 / 10:57
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2024 / 12:28
Kako smo napredni!
Otroci skupaj na telefonu. FOTO: Shutterstock

Kako smo napredni!

Najini osnovnošolski otroci nimajo pametnega telefona. In hkrati ga imajo. Zveni zapleteno, a je povsem preprosto: vsi trije si delijo star babičin pametni telefon brez sim kartice.

Uporabljajo ga kot fotoaparat, video kamero, diktafon in na njem eno igro, ki jo vsi trije skupaj igrajo največ pol ure na dan, če so vse dolžnosti opravljene.

Zdi se mi, da v tem naša družina ni velika izjema. Vedno več staršev se zaveda škodljivih vplivov pametne tehnologije na odraščajoče možgane, še posebej pa nevarnosti družbenih omrežij na psihologijo mladostnikov.

Pred časom sem se pogovarjala z gospodom, ki je velik nasprotnik rabe družbenih omrežij med mladostniki. Povedala sem mu, da imam 12-letno hčerko, ki nima pametnega telefona. Presenečen je vzkliknil, kako smo napredni.

Meni se pravzaprav bolj zdi, da smo zelo konservativni. A problematika je očitno napravila že celoten krog in sedaj so tisti, ki svojim otrokom ne dajo telefona, naenkrat napredni.

Kar je čudovito! Olajšajte si vzgojo brez pametne tehnologije in ta podatek povejte tudi svojim otrokom. Če pritiskajo na vas in želijo svoj telefon, jim recite, da so brez njih še bo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh