Kako se skuha zelenjavno juho?
Kako se skuha zelenjavno juho?
Med prijateljicami se je razvnela razprava, kako se skuha zelenjavna juha. Nekatere začnejo s praženjem čebule, druge ne, v količini zelenjave so bile očitne razlike, še več v tem, da nekatere juhe zgoščujejo z moko in to vneto zagovarjajo, druge s škrobom … Še nobene juhe nisem zgostila ne z moko, ne s škrobom, pa skuham odlično juho, ki jo vsi radi pojemo. Prosim za nasvet. Metka
Spoštovana Metka, prav prisrčno vprašanje ste postavili in nisem se mogla zadržati, da se ne bi nasmehnila. Vem, s kuhanjem zelenjavne juhe je veliko težav, zdi se mi, da jih največ izhaja iz starih slovenskih kuharskih knjig. Večina teh, ki jih pri nas cenimo/cenijo kot edine prave, so bile napisane v času pomanjkanja. To je razlog, da so se razbohotili recepti za vodni biskvit (z malo jajc), za ponarejene zrezke (brez mesa) in za juhe, kjer je zelenjave bolj za vzorec in je zato več moke. Ne razumite narobe, kuharska dediščina je dragocena, vendar, če bi imele kuharice tedanje...