Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako pripraviti bolj zdravo hrano

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 22. 07. 2024 / 18:48
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2024 / 21:34
Kako pripraviti bolj zdravo hrano
Flambiranje zahteva previdnost, a vseeno ni namenjeno le kuharskim chefom. FOTO: Shutterstock

Kako pripraviti bolj zdravo hrano

Ne prestrašimo se postopkov, ki jih še ne poznamo dobro.

Priprava hrane je pogojena z znanjem, poznavanjem, tradicijo, navadami in zmožnostmi. Na taborjenju je priprava jedi zagotovo drugačna kot v zavetju domače kuhinje, enako hrano kak drug narod pripravlja drugače kot mi. Skupno vsem je, da si želimo pripraviti okusno in privlačno hrano, ki nam bo teknila in nas nahranila. Kar pojemo, je ključno za naše zdravje, naj se tega zavedamo ali ne. In vsako jed zmoremo pripraviti bolje, če vemo, kako.

Da bo zelenjava še bolj zdrava

Bučk ali jajčevcev ne lupimo, enako ne kumar ali paradižnika, saj s tem izgubimo nekatere vitamine in koristne vlaknine. Z namakanjem zelenjave v vodi izgubljamo vodotopne vitamine, zato tudi zeleno solato oplaknemo v vodi kar se da hitro. Mnoga živila lahko zaužijemo surova, kar velja zlasti za sadje in zelenjavo, in taka ohranijo kar največ hranilnih in bioaktivnih snovi. Izjema so le antioksidanti karotenoidi, ki jih telo lažje sprejme toplotno obdelane in z dodatkom maščobe. Izkoristek teh...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh