Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako dokazati obstoj Boga? Odgovarja Aleks Birsa Jogan

Za vas piše:
M. P.
Objava: 14. 02. 2024 / 13:44
Oznake: Iz življenja, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.02.2024 / 14:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kako dokazati obstoj Boga? Odgovarja Aleks Birsa Jogan
Odgovore išče Aleks Birsa Jogan s pomočjo profesorja Dolenca. FOTO: Siniša Kanižaj

Kako dokazati obstoj Boga? Odgovarja Aleks Birsa Jogan

Danes je izšla prva epizoda novega video projekta Težka vprašanja o Bogu. Gre za projekt, s katerim želimo mladim (in tudi vsem ostalim) približati učenje Cerkve na njim primeren način.

V tej edinstveni seriji se študent Aleks Birsa Jogan podaja na pot raziskovanja globin vere in odgovarjanja na težka vprašanja, ki se porajajo v mislih mladih. 

Serijo smo pripravili pri Družini, za pomoč pa smo prosili profesorja teologije dr. Bogdana Dolenca. Prva epizoda nas postavlja pred vprašanje, ki se mnogim vernikom in iskalcem resnice poraja: "Kako dokazati obstoj Boga?"


Kako dokazati, da Bog obstaja?

Aleks se v prvem videu sooča z izzivom, kako odgovoriti na vprašanje po dokazu za Božji obstoj. V tej epizodi raziskuje koncept vere kot osebne privrženosti Bogu in svobodne privolitve resnici, ki jo Bog razkriva. Skozi primer prijateljstva in zaupanja vodi gledalce skozi proces razumevanja vere kot prijateljstva z Bogom.

V ospredju je ideja, da vera ne temelji le na oprijemljivih dokazih, kot so arheološki izkopi ali fizikalna dejstva, ampak na osebnem dojemanju in notranjem zaupanju v Božjo resnico. Kot opozarja Katekizem Katoliške cerkve, je vera človekova osebna privrženost Bogu, kar pomeni, da se odraža v zaupanju v Božjo ljubezen.

Aleks gledalce spodbuja, naj razmislijo o lastnih izkušnjah, ko so ob branju Svetega pisma, poslušanju pridige ali molitvi občutili globoko povezavo z božjo resnico. Ta osebna izkustva so po njegovem mnenju ključna za gradnjo vere in zaupanja v Božjo navzočnost v življenju posameznika.

Serija 20 težkih vprašanj o Bogu

Nova video serija obljublja še več težkih, vznemirljivih vprašanj, ki se dotikajo različnih vidikov vere. Vsak teden bo predstavljena nova epizoda, ki bo obravnavala različna težka vprašanja o Bogu, od odnosa do Cerkve do vprašanja o posmrtnem življenju.

"Težka vprašanja o Bogu" z Aleksom Birso Joganom vabi gledalce k premišljevanju in raziskovanju lastne vere ter k odpiranju dialoga o pomembnih temah, ki se dotikajo duhovnega življenja. Prva epizoda je že na voljo za ogled, obljublja pa, da bo razširila obzorja in spodbudila refleksijo o bistvenih vidikih vere.

Kupi v trgovini

50 vprašanj o Jezusu
Duhovna rast
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh