Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj vse so prinesli letošnji oratoriji? [FOTO]

Za vas piše:
P. G.
Objava: 14. 08. 2024 / 05:22
Oznake: Mladi, Prosti čas, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.08.2024 / 21:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj vse so prinesli letošnji oratoriji? [FOTO]
Poletni oratorij v mnogih slovenskih župnijah združuje otroke in mlade. FOTO: FB Oratorij Kočevje

Kaj vse so prinesli letošnji oratoriji? [FOTO]

Oratorij v Sloveniji že več desetletij vsako poletje zbira in povezuje otroke, animatorje, voditelje in ponekod še druge nepogrešljive pomočnike. Spletajo se prijateljstva, pišejo se nepozabni spomini, gradijo se nove izkušnje ... Kaj vse je že prineslo letošnje oratorijsko dogajanje?

V veliki večini župnij so letos skozi zgodbo in kateheze spoznavali oz. še spoznavajo preroka Daniela, ki je kljub vsem preizkušnjam ostal zvest Bogu. Geslo oratorija je zato Blagor zvestim. Dogajanje je (bilo) povsod pestro, saj na pravem oratoriju ne manjka molitve, igre, druženja, delavnic in drugih nepozabnih dejavnosti. Vsak dan je glede na zgodbo posebej namenjen določeni vrednoti s pripadajočim simbolom. Letos so to bile moč molitve, zvestoba Bogu, čistost, spoštovanje svetega in Božje varstvo.

Nekateri oratoriji poskrbijo za še druga prav posebna doživetja. Tako so tudi letos udeleženci v določenih krajih lahko prisluhnili zanimivim gostom, z animatorji kam poromali, pripravili piknik, se hladili na bazenu ali celo v morju, obiskali dom starostnikov, živalski vrt ali kar škofa. Ponekod so otroci kakšno noč na oratoriju celo prespali ali pa so animatorji organizirali poseben večer za najstnike.

Imate oratorijsko himno Ostanem zvest že v ušesih? »Vem, vem, ni drugega Boga, ki bi me ljubil iz srca. V veri jaz se okrepim, o-o-o-ostanem zvest in zaživim,« je te dni vsak dan donelo okrog marsikatere slovenske cerkve. Odmevalo pa bo še dolgo.

Preberite tudi: Kako zveni letošnja oratorijska himna? [VIDEO]

Kupi v trgovini

Novo
Priročnik za popolnega animatorja
Za mladino
12,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh