Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj sporočajo z zaščitnim trakom prelepljena okna

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 24. 03. 2022 / 12:53
Oznake: Nemiri, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.03.2022 / 13:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj sporočajo z zaščitnim trakom prelepljena okna
Z zaščitnim trakom prelepljena okna v znak solidarnosti Ukrajini. FOTO: Facebook

Kaj sporočajo z zaščitnim trakom prelepljena okna

V znamenje solidarnosti z Ukrajino se danes, ko mineva mesec dni od začetka ruske invazije, številni posamezniki in ustanove po svetu pridružujejo projektu ukrajinske umetnice Darje Koltsova »Theory of Protection« in okna na stavbah prelepili z lepilnim trakom.

Na okenskih steklih, polepljenih z lepilnimi oz. zaščitnimi trakovi nastajajo geometrijski vzorci. Na enak način Ukrajini varujejo svoje domove pred bombardiranjem. Z lepilnimi trakovi namreč prelepijo okenska stekla, da se ne razbijejo ali pa da se steklo ne razleti na koščke nekontrolirano.

V Sloveniji se je projektu pridružuje poljsko veleposlaništvo, kjer so okna stavbe za Bežigradom v Ljubljani danes prelepljena z vzorci iz zaščitnega traku.

K sodelovanju pri projketu ukrajinske umetnice Darje Koltova vabijo tudi druge posameznike in ustanove, da tudi same v znak podpore in solidarnosti z Ukrajinci svoja okna prelepijo z lepilnim trakom. Ob tem sodelujoče spodbujajo, da svoja okna fotografirajo in objavijo na družbenih omrežjih s ključniki #TheoryOfProtection #DaryaKoltsova #StandWithUkraine ter označijo facebook profil Veleposlaništva R. Poljske v Ljubljani.

Prelepljena okna postajajo vse bolj sporočilen simbol vojne. Trak namreč lahko reši človeško življenje, ki se lahko v trenutku spremeni v prah.

Nalaganje
Nazaj na vrh