Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj prinaša dvojna, velikošmarenska številka Družine?

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 07. 08. 2024 / 10:48
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2024 / 11:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj prinaša dvojna, velikošmarenska številka Družine?
Nova, dvojna številka Družine je praznično obarvana, posvečena Marijinemu vnebovzetju. FOTO: Siniša Kanižaj

Kaj prinaša dvojna, velikošmarenska številka Družine?

Pred praznikom Marijinega vnebovzetja smo na uredništvu Družine pripravili še eno obsežnejšo, dvojno številko tednika Družina. Katere vsebine najdete v njej?

Velik delež vsebin smo seveda posvetili »slavljenki« Mariji. Ob novi knjigi Marija, Božja mati se sprehodimo skozi njenih 2000 let z nami, ob njenem največjem prazniku pa odpiramo oči in srca, da nas nagovorijo upodobitve vnebovzetja v umetnosti. Spoznavamo tudi, zakaj je to praznik »Marije rož« in kateri »cvetlični« običaji se te dni vrstijo po Sloveniji in zamejstvu.

Ob novem Družininem vodniku Romarske poti se podajamo na praznična romanja v najlepša slovenska Marijina svetišča. Greste z nami tudi vi?

Svoj izvod praznične Družine s prilogo Naša družina lahko naročite TUKAJ.

Praznična številka tednika pa ni posvečena le Mariji, pač pa tudi slovenskim redovnicam jubilantkam. Poleg daljšega pogovora z biserno jubilantko s. Rafaelo Glasenčnik o njeni bogati redovniški poti predstavljamo še 28 sester iz različnih redov, ki letos obeležujejo 50, 60, 65 ali celo 75 let redovništva. Naj se ob tej priložnosti v nas prebudi hvaležnost zanje, za njihove molitve in neutrudno služenje Cerkvi in svetu.

S. Rafaela Glasenčnik pravi: "Če je srce čisto, je vse lepo: od sonca do oblakov in tudi padavin." FOTO: M. P.

Da je mera polna, spoznamo še dve simpatični redovnici iz Afrike, ki ju lahko to poletje srečamo na Svetih Višarjah. Te dni sta namreč »višarski kuharici«, sicer pa študirata v Rimu na Papeški univerzi Gregoriana. Pogovor z njima lahko preberete tukaj.

Ob dogajanju v svetu se sprašujemo, kako se bo nadaljeval vse ostrejši spor na Bližnjem vzhodu, in razmišljamo, kdo je zares zmagal na spornih volitvah v Venezueli. Na drugi strani poročamo o milostnem dogajanju na Mladifestu v Medžugorju, ki se ga je tudi letos udeležilo več deset tisoč mladih, in se o veselju do življenja pogovarjamo z Martinom Vukom, vodjo prvega koprskega Pohoda za življenje, ki bo septembra.

Ker slovenska Cerkev še zdaleč ni »na počitnicah«, poročamo o pestrem dogajanju, poseben prostor pa tokrat namenjamo oratorijem, ki se skozi poletje vrstijo po vsej državi. Tudi v rubriki Logos razmišljamo o sveži, mladostni poletni Cerkvi.

Z akademskim slikarjem Andrejem Jemcem se podajamo na barvno potovanje skozi njegovo zgodbo o ustvarjanju akvarelov. Nekatere od mnogih namreč ravnokar razstavlja v Žirovnici. Umetniško obarvan pa je tudi delček priloge Naša družina. Ta namreč prinaša razmislek o tem, kako svete podobe svetlijo naše domove, in predstavlja glasbeno družino Triler.

Naša družina je tedenska priloga Družine, namenjena mladim družinam.

V Naši družini boste brali še o svojevrstni pustolovščini – poti na Camino v nosečnosti, o teologiji telesa, ki je bolj darilo kot ovira, z nami boste lahko spoznavali, kako se z otroki pogovarjati o LGBTQ+ in kaj so slovenski skavti doživeli na evropskem srečanju skavtov na Norveškem.

Želimo vam prijetno branje!

Nalaganje
Nazaj na vrh