Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj pomeni papežev »nihil obstat« za Medžugorje

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 25. 09. 2024 / 07:43
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2024 / 11:52
Kaj pomeni papežev »nihil obstat« za Medžugorje
Medžugorje po ocenah obišče med 2 in 3 milijoni romarjev letno. FOTO: Mateo Ivankovič ICMM

Kaj pomeni papežev »nihil obstat« za Medžugorje

Z dokumentom Kraljica miru vatikanski Dikasterij za nauk vere priznava pozitivne sadove, ki izvirajo iz tega romarskega kraja, ne izreka pa se o nadnaravnosti prikazovanj.

V Vatikanu so na tiskovni konferenci 19. septembra predstavili dokument Kraljica miru Dikasterija za nauk vere, ki ga je potrdil papež Frančišek in ki priznava obilne duhovne sadove, povezane s svetiščem Kraljice miru v Medžugorju v Hercegovini, ne izreka pa se o nadnaravnosti prikazovanj.

»Prišel je čas, da zaključimo dolgo in kompleksno zgodovino o duhovnih fenomenih Medžugorja. Gre za zgodovino, v kateri so bila mnenja škofov, teologov, komisij in analitikov različna.« S temi besedami se začne Kraljica miru, nota o duhovni izkušnji, povezani z Medžugorjem, ki sta jo podpisala kardinal Víctor Manuel Fernández in msgr. Armando Matteo, prefekt in tajnik doktrinarnega oddelka Dikasterija za nauk vere, je poročala slovenska redakcija spletnega portala Vatican News.

Besedilo dokumenta, ki ga je odobril papež Frančišek 28. avgusta, priznava pozitivne vidike duhovnih sadov, povezanih z medžugorsko izkušnjo. Vernike poziva, da se tega držijo – kot določajo novi predpis...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh