Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj mi pomeni vstajenje? [VIDEO]

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 17. 04. 2022 / 17:43
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.04.2022 / 17:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj mi pomeni vstajenje? [VIDEO]
Helena Rozman je voditeljica oddaje Reflektor. FOTO: Arhiv oddaje Reflektor

Kaj mi pomeni vstajenje? [VIDEO]

Gostje Reflektorja in Družine o vstajenju.

Velikonočni prazniki prinašajo največje sporočilo: Jezus je resnično vstal! Verjamete v vstajenje, čeprav ga niste videli na lastne oči? Na kaj se lahko oprejo nejeverni »Tomaži« današnjega časa? Helena Rozman, voditeljica pri oddaji Reflektor je naštela nekaj argumentov: 

1.    Na zgodovinske dokaze in zapise, da je bil Jezus res mrtev in da je bil grob prazen. Vojska je dobro poskrbela, da je bil grob dobro zastražen. Zjutraj pa vojaki niso vedeli, kaj se je zgodilo. Le kako ne bi Bog, ki je ustvaril ves svet, znal uspavati svojih vojakov? In medtem obuditi svojega lastnega sina?!

2.    Drugo dejstvo je, da se je vstali Jezus ljudem prikazal. Ne le enemu, ampak več kot petsto bratom hkrati, piše Sveto pismo. Videli so ga tako verni kot neverni. niso ga vsi takoj prepoznali, ker je imel že vstajenjsko telo, ampak so vedeli, da je to On.

3.    In nazadnje se še vprašajte, mar bi res učenci in ljudje tistega časa umirali za Jezusa? Za nekoga, ki sploh ni vstal? Mislim, da ne. Kristjani danes imamo res gotovost, da je Jezus res vstal in da bomo z njim vstali tudi mi. To je za moje srce zelo blagodejno. 


Nekaj misli o Jezusovem vstajenju so nam zaupali tudi gostje oddaje Reflektor in Družine: 

Robert Friškovec, duhovnik: Vstajenje mi pomeni veselje, radost, občutek svobode. Da nismo ujetniki občutka tukaj in zdaj. To je nekaj, kar mi daje elan, da delam korake naprej. To je tista brca v moje zadnje tri črke, ki me spodbuja, da ni zaman. da ni treba, da obupam.

Meta Halas, žena in mati: Vstajanje zame ni samostojen dogodek, ampak je povezan z Jezusovo smrtjo, darovanjem sebe na križu. Tako je tudi darovanje v mojem življenje priložnost, da služim zakoncu, otrokom, bližnjim. In potem se lahko v mojem življenju zgodi vstajenje.

Primož Halas, mož in oče: Vstajenje je zame premik iz neke sebičnosti, cone udobja v cono neudobja. Morda v neznano, kamor me kliče Gospod. To je v bistvu vsak dan ob majhnih stvareh, če se odločim. Zame je to odločitev, ali bom vstal iz trenutne situacije, v kateri sem, ali se ne bom premaknil.

Marija Štremfelj, alpinistka: Vstajenje je, ko na križ oddaš svojega starega človeka. Da od tega trenutka vse, kar sem delala narobe, verujem, da je to odloženo na Njegov križ. In da sem jaz zaradi svoje vere res nov človek. Velika noč mora biti vsako leto opomnik: hej človek, odloži in začni naprej kot novo bitje. Ne se vračati nazaj k napakam, konec je slabega!

Dani Siter, ustanovitelj društva Družina in Življenje: Jezus je prišel v naš čas in naš prostor, da išče in reši, kar je izgubljeno. Jezus je umrl za naše grehe in napake, pa tudi vstal za naše grehe in napake. Nagovarja me, da je Jezus z vstajenjem pokazal, da je on nad naravo, nad časom, nad prostorom, nad vsem, kar omejuje nas ljudi. 

Vilma Siter, ustanoviteljica društva Družina in Življenje: Spomnim se, kako je sv. Pavel napisal v Svetem pismu, da je naša vera brez Jezusovega vstajenja prazna. In tega jaz ne morem verjeti, ker mi vera veliko pomeni in me vleče ven iz vsakodnevnih težav, bolezni, grešnosti. Prinaša mi novo življenje. Verjamem, da je Jezus vstal prav zaradi tega, da nam pokaže in prinese nebesa. 


Nalaganje
Nazaj na vrh