Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj je ustvarila ekipa Aleteie? [VIDEO]

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 25. 10. 2023 / 06:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2023 / 09:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kaj je ustvarila ekipa Aleteie? [VIDEO]
Ekipa Aleteie. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Kaj je ustvarila ekipa Aleteie? [VIDEO]

Ekipa Aleteia je pred kratkim izdala koledarček z navdihujočimi mislimi, ki so jih prispevali sogovorniki Aleteijinih intervjujev in zgodb. Gre za univerzalen namizni koledarček, ki bo lahko krasil vašo mizo vrsto let.

Citate, ki jih boste našli v koledarju, sta izbrala novinarja Aleteie Urška Kolenc in Lojze Grčman. Oblikovanje pa je prevzela sodelavka Lucia Jerman. Koledar je nastal v sodelovanju s knjižnim oddelkom založbe Družina.

Koledarček, ki je uradno izšel 26. septembra letos, je univerzalen in ga bodo lahko uporabniki uporabljali vrsto let. »Veliko lepih odzivov ob izidu smo dobili predvsem na naših družbenih omrežjih, bralci so navdušeni tako nad izborom spodbudnih, pozitivnih misli kot nad lično podobo vsake strani koledarčka posebej. Neka znanka se je celo pošalila, da imajo v njihovi družini, odkar so kupili koledarček, zjutraj mini tekmovanje, kdo od družinskih članov bo prvi obrnil stran z novo mislijo,« nam je povedala Urška Kolenc.

Svoj koledar lahko naročite TUKAJ.

Aleteia bo decembra praznovala šest let delovanja, zato je ob tej priložnosti izdala svoj edinstven namizni koledar. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida 

Kaj sta ob izidu koledarja povedala Urška in Lojze?

»Ne glede na to, v katerem obdobju se trenutno nahajate, vam bodo misli za vsak dan prinašale upanje, nasmeh na obraz in zavedanje, da je življenje kljub raznovrstnim odtenkom polno lepega in dobrega,« je povedala novinarka Urška Kolenc.

Urška Kolenc in Lojze Grčman. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida 

»Ena najboljših in tudi najbolj veselje porajajočih stvari pri novinarstvu je možnost pogovorov s krasnimi ljudmi, ki pustijo sled. Teh v naboru Aleteijinih intervjujev, zgodb in vlogov res ne manjka. Zelo sem vesel, da se je uresničila zamisel koledarja, s katerim besede spodbude, upanja, vedrine ter duhovne iskrice ne bodo živele le na spletu, ampak tudi na vaših mizah,« je povedal Lojze Grčman.

Kako koledar Aleteijinih misli nagovarja ljudi?

Ko sta se Urška in Lojze lotila tega projekta, je bil njun prvi pomislek, ali bodo zbrali dovolj misli za vsak dan v letu. V procesu zbiranja sta ugotovila, da se jih je v petih letih delovanja zbralo veliko.

FOTO: Arhiv Aleteia 

K projektu sta pristopila postopoma in zelo organizirano. Razdelila sta si rubrike, ki jih novinarji pokrivajo na Aleteii (Življenjski slog, Duhovnost, rubrika Zanjo …). Kot nam je povedala Urška, je sledilo aktivno brskanje po objavljenih intervjujih.

O koledarju so spregovorile urednica Aleteie Urška Leskovšek, Urška Kolenc, ki je skupaj z Lojzetom Grčmanom misli izbrala, in Lucia Jerman, ki jih je oblikovala v simpatično podobo, da lahko najde prostor na vsaki mizi in je tudi odlično darilo.


Besede podkrepljene s fotografijo

»Samo oblikovanje je minimalistično in nas ne oddaljuje od sporočila. Besede so tako podkrepljene s fotografijo. Še vseeno se mi zdi pomembna podoba, kajti to je prva stvar, ki jo pogledamo, še preden preberemo,« pravi oblikovalka Lucia Jerman. 

Tudi Aleteia se trudi biti lepa, dobra in resnična. Tako pravi tudi naslov sam. (Urška Leskovšek) 

FOTO: Vid Ponikvar/Sportida 

Zakaj moramo v ta svet prinašati lepo, dobro in resnično?

»V nasprotnem primeru se ljudje preveč osredotočimo na to, kar je slabo. Kar nas navsezadnje spravlja v nekakšno zagrenjenost, kar potem prenašamo tudi v svet. Nihče pa si takšnega sveta ne želi,« je v video pogovoru povedala Urška Kolenc in dodala, da se pri Aleteii trudijo vedno znova dajati poudarek zgodbam, ki navdihujejo in prinašajo dobro.

Če je lepota tista prava, pristna in zmerna, je posledično tudi dobra in resnična. To nam daje odsev presežnega in božjega v tem svetu. Če si dovolimo, da nas gane prava lepota, nas v resnici dela boljše ljudi. (Lucia Jerman)

Komu je namenjen koledar?

Kot pravi sourednica Aleteia koledarja, »ni človeka, ki ga ne bi kupil, kajti zares nagovarja širšo množico. Koledar je namenjen materam, očetom in otrokom. Prav vsak lahko dobi nekaj zase«.

FOTO: Arhiv Aleteia 

Pri Aleteii verjamejo, da bo koledar »vsaj za trohico polepšal tudi najbolj vsakdanji in turoben dan v letu,« in da bo ta postal čudovito darilo sebi ali našim dragim. V to verjamemo tudi mi in ekipi Aleteie želimo še veliko uspešnih let.

Kupi v trgovini

Novo
Aleteijin koledar
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh