Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj bo papež počel do konca maja?

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 13. 04. 2017 / 08:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kaj bo papež počel do konca maja?

20. aprila bo vodil konzistorij, namenjen tudi kanonizaciji fatimskih pastirčkov Frančiška in Hijacinte.

Urad za papeška bogoslužna slavja pod vodstvom msgr. Giuda Marinija je v tem tednu objavil koledar slovesnosti, ki jih bo od 20. aprila do 31. maja vodil sveti oče.

V četrtek, 20. aprila, se bodo v konzistorni dvorani vatikanske apostolske palače kardinali zbrali na dnevni molitveni uri, sledil pa bo redni javni konzistorij, namenjen kanonizaciji naslednjih blaženih: škofijskih duhovnikov Andree de Soverala in Ambrogia Francesca Ferra, laika Mattea Moreire in 27 tovarišev, mučencev, mladoletnih mučencev Cristofora, Antonia in Giovannija, duhovnika skolopa Faustina Mígueza, kapucina Angela da Acrija ter in fatimskih otrok Frančiška in Hijacinte.

V petek, 28., in soboto, 29. aprila, bo papež Frančišek obiskal Egipt. 7. maja, na IV. velikonočno nedeljo, bo v vatikanski baziliki podelil mašniško posvečenje in obhajal slovesno bogoslužje. V petek in soboto, 12. in 13. maja, svetega očeta pričakujejo v portugalskem romarskem središču Fatimi, v soboto, 27. maja, pa bo Frančišek obiskal italijansko nadškofijo Genova.

V soboto, 22. aprila ob 17.00 uri, bo papež v baziliki sv. Bartolomeja na otoku Tiberina na reki Tiberi v Rimu obhajal besedno bogoslužje s skupnostjo sv. Egidija v spomin na »nove mučence« XX. in XXI. stoletja.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh