Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj bo Frančišek počel v decembru in januarju?

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 20. 11. 2015 / 10:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kaj bo Frančišek počel v decembru in januarju?

V Vatikanu so objavili koledar slovesnosti v naslednjih dveh mesecih.

Vatikanski urad za bogoslužne obrede, ki ga vodi msgr. Guido Marini, je ta teden objavil koledar osrednjih slovesnosti, ki jih bo v mesecih decembru in januarju vodil papež Frančišek.


8. decembra, na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, bo obhajal slovesno sveto mašo v baziliki sv. Petra, med katero bo odprl sveta vrata ob začetku svetega leta usmiljenja. Popoldne istega dne bo na Španskem trgu v Rimu molil pred kipom Brezmadežne.

12. decembra, na praznik blažene Device Marije iz Guadalupeja, bo papež zvečer maševal v baziliki sv. Petra, bogoslužja se bodo udeležili veleposlaniki držav na ameriški celini.

13. decembra, na 3. adventno nedeljo (Gaudete), bo Frančišek v baziliki sv. Janeza v Lateranu obhajal slovesno bogoslužje in odprl sveta vrata. Sveta vrata v baziliki sv. Pavla zunaj obzidja bo istega dne, 13. decembra, odprl kardinal James Harvey.

24. decembra, na božični večer, bo v baziliki sv. Petra ob 21.uri in 30 minut polnočna sveta maša. 25. decembra, na božični dan, bo sveti oče iz
osrednje lože bazilike sv. Petra opoldne podelil blagoslov Urbi et Orbi.

27. decembra, na praznik Svete družine, bo v baziliki sv. Petra sveta maša za družine.

31. decembra bodo v baziliki sv. Petra prve večernice in Te Deum.

1. januarja 2016, na praznik Božje Matere in 49. svetovni dan za mir, bo v baziliki sv. Petra slovesno bogoslužje, ki se ga bodo udeležili člani otroških pevskih zborov Pueri Cantores ob zaključku njihovega 40. mednarodnega kongresa. Popoldne istega dne bo v baziliki sv. Marije Velike sveta maša, papež pa bo tudi tu odprl sveta vrata.

6. janura, na praznik Gospodovega razglašenja, bo slovesno bogoslužje v Petrovi baziliki. 10. januarja, na praznik Jezusovega krsta, bo sveti oče v Sikstinski kapeli med sveto mašo krstil otroke vatikanskih uslužbencev.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh