Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jutri v Berlinu ekumenski »pohod za življenje«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 09. 2015 / 07:27
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jutri v Berlinu ekumenski »pohod za življenje«

Kardinal Marx pobudi zaželel »veliko uspeha in množično udeležbo«.

V nemški prestolnici Berlin na jutrišnjem enajstem »pohodu za življenje« pričakujejo več tisoč kristjanov različnih veroizpovedi. Pobudo podpira tudi Nemška škofovska konferenca. Njen predsednik, kardinal Reinhard Marx, je v pozdravnem sporočilu pobudi zaželel »veliko uspeha in množično udeležbo«. »Z udeležbo na miren način javno izražate naše prepričanje o enakovrednosti in dostojanstvu vsakega posameznika«, je poudaril kardinal Marx. »Trajna naloga politike in vsakega posameznika je prizadevati si za zaščito dostojanstva nerojenih, bolnih in ostarelih ljudi, pa tudi beguncev, ki v tem tednu v tolikšnem številu prihajajo s kriznih območij.«


Pohodu, ki se bo pričel pred uradom zvezne kanclerke, bo sledilo ekumensko bogoslužje. Geslo letošnjega pohoda je »Skupaj za življenje. Vedno«, udeleženci pa želijo spodbuditi »spoštovanje pravice do življenja vsakega posameznika od spočetja do naravne smrti«, kot so v izjavi za javnost pojasnili prireditelji – trinajst organizacij za zaščito življenja.

Prireditelji se zavzemajo za »pravico do življenja vsakega človeka, ne glede na življenjsko obdobje, zdravstveno stanje, lastnosti in okoliščine«. Nasprotujejo »selekciji otrok z okvarami in pomoč pri samomoru«. Poleg tega pozivajo k skupnim prizadevanjem »za Evropo brez splava in evtanazije«. Po ocenah prirediteljev se je lanskega pohoda za življenje udeležilo več kot 5.000 kristjanov različnih veroizpovedi iz vse Nemčije.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.) / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh