Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jutri predstavitev papeževe poslanice ob dnevu miru

Za vas piše:
D. O. / SŠK
Objava: 26. 12. 2012 / 13:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jutri predstavitev papeževe poslanice ob dnevu miru

Jutri ob 12. uri vabimo, da se nam pridružite v prostorih galerije Družina, ko bo ljubljanski nadškof dr. Anton Stres predstavil papeževo poslanico ob 46. svetovnem dnevu miru z naslovom Blagor tistim, ki delajo za mir.

papeževo poslanico ob 46. svetovnem dnevu miru z naslovom Blagor tistim, ki delajo za mir.

Poslanico Benedikta XVI. so v Rimu uradno sicer predstavili 14. decembra 2012 na novinarski konferenci, ki jo je vodil predsednik Papeškega sveta za pravičnost in mir kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson.

»Petdeset let po začetku 2. vatikanskega cerkvenega zbora, ki je poživil poslanstvo Cerkve v svetu, nas bodri ugotovitev, da se kristjani, to je Božje ljudstvo, skozi zgodovino v občestvu z Njim in z ljudmi v veselju in upanju, žalosti in tesnobi trudijo za oznanjevanje Kristusovega odrešenja in za pospeševanje miru med vsemi ljudmi. Naši časi, zaznamovani z globalizacijo, njenimi dobrimi in slabimi stranmi, pa tudi s še vedno trajajočimi krvavimi spopadi in grožnjami vojne v resnici zahtevajo pospešeno in složno iskanje skupne blaginje, razvoja za vse ljudi in za celega človeka.« (odlomek iz poslanice)

Poslanico Božjemu ljudstvu ob sklepu škofovske sinode bo predstavil urednik zbirke Cerkveni dokumenti prof. dr. Rafko Valenčič. Trinajsto redno splošno zasedanje škofovske sinode pod geslom Nova evangelizacija za posredovanje krščanske vere je potekalo od 7. do 28. oktobra 2012 v Rimu, v imenu SŠK pa se ga je udeležil celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek.


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh