Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jutri objavljeno papeževo pismo o zlorabah

Objava: 19. 03. 2010 / 09:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Jutri objavljeno papeževo pismo o zlorabah

Posebnega pisma, namenjenega nemški Cerkvi, ne bo, saj papež vedno govori in piše v imenu vesoljne Cerkve

Papeževo pismo o zlorabah, ki so se dogajale v Cerkvi na Irskem, bo objavljeno jutri. Pismo bo predstavljeno v italijanskem in angleškem jeziku, so sporočili s Tiskovnega urada Svetega sedeža.

Papež Benedikt XVI. je v sredo med splošno avdienco napovedal, da bo pismo podpisal v petek, torej danes, njegovo stališče, ki ga bo predstavil tudi v pismu, pa je izraz 'globoke zaskrbljenosti' glede spolnih zlorab, ki so tako močno pretresle irsko Cerkev.

Obenem je papež vse vernike pozval, naj pismo pozorno preberejo, z odprtim srcem in vernim umom, saj naj bi po besedah svetega očeta pisanje prineslo pomoč 'v procesu kesanja, ozdravljenja in obnove'. Papež je pismo napovedal v letošnjem februarju, med obiskom predstavnikov Irske škofovske konference v Vatikanu.

Münchenski nadškof Reinhard Marx ne pričakuje posebnega pisma o spolnih zlorabah v nemški Cerkvi, saj sveti oče vedno govori in piše v imenu vesoljne Cerkve. Kot je povedal, v Nemčiji dobršen del odgovornosti za zlorabe, ki so se dogajale v nemških cerkvenih ustanovah, nosijo krajevni škofje. Nadškof Marx nima nikakršnega namena odgovornosti prelagati na ramena papeža Benedikta XVI.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh