Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Juhica kot zdravilo

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 20. 12. 2023 / 09:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2023 / 09:58
Juhica kot zdravilo
FOTO: Krištof Koman

Juhica kot zdravilo

Verjetno si vsak izmed nas lahko prikliče iz spomina okus prežganke. Ne? To je juha, ki so nam jo skuhale mame, ko smo bili slabotni, še posebej po kakšni neljubi želodčni ali črevesni »zabavi«. Juhica nam je prav pobožala trebušček in težave so navadno kmalu minile, neredko kar takoj, hipu. Oh, kako smo se tudi pogreli z njo.

Med brskanjem po spominih sem se spomnila tudi na ohrovt s krompirjem, ki mu je moja nona rekla vrzote. Lahko se poigrate in poskusite izgovoriti po njeno, wrzuote, in nič vam ne zamerim, če boste jed skuhali bolj ali manj redko, bolj kot pire ali v kosih, le začiniti s česnom in oljem je nikar ne pozabite. To je še en čudovit recept za jed, ki me opomni na to, kar imamo pred nosom, a pogosto ne vidimo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh