Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Juha, štrukeljci in kolač

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 17. 05. 2023 / 09:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2023 / 12:57
Juha, štrukeljci in kolač
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Juha, štrukeljci in kolač

Kolač z jagodami

4 jajca

12 dag masla

18 dag sladkorja

2 dl piriranih jagod

2 žlici ruma

30 dag moke

1 zavitek pecilnega praška

limonina lupinica

Maslo penasto umešaj, izmenjaje dodaj rumenjake in sladkor. Dve žlici sladkorja prihrani za dodatek snegu. Zmesi dodaj jagode in rum ter zamešaj polovico moke in limonino lupinico. Iz beljakov stepi trd sneg in mu primešaj drugo polovico moke, ki jo pred tem preseješ s pecilnim praškom. Beljakovo zmes rahlo vmešaj v rumenjakovo maso. Testo daj v namazan model in peci 30 do 35 minut pri 180 °C.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh