Juha s čemažem in ohrovtove klobasice
Juha s čemažem in ohrovtove klobasice
Ohrovtove klobasice s kašo
½ kg ohrovtovih ali zeljnih listov
sol
Nadev:
20 dag kuhane prosene kaše
2 žlici maščobe
žlica sesekljane čebule
žlička sesekljanih peteršiljevih listov
2 jajci
sol
poper
česen
6 dag prekajene slanine
jušna osnova ali slana voda
Omaka:
5 dag maščobe
1 čebula
3 dag moke
žlička mlete rdeče paprike
¼ l paradižnikove mezge
Ohrovtovim listom poreži rebra, liste prevri v slanem kropu in takoj odcedi. Odcejene razgrni in napolni z nadevom. Za nadev proseni kaši dodaj na olju spraženo čebulo, jajci, sol, poper in strt česen. Na vsak list položi nadev in ga zavij v klobasico. V namazano kozico daj plast zrezanega ohrovta, malo narezane slanine, naloži klobasice, potem spet ohrovt, narezano slanino in nadaljuj, dokler vsega ne porabiš. Zalij z jušno...