Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Juha in kare

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 23. 05. 2023 / 20:13
Oznake: Kuharica
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2023 / 11:14
Juha in kare
Svinjski kare z rižem in zelenjavo, kuha Marko Čižman. FOTO: Tatjana Splichal

Juha in kare

Svinjski kare z rižem in zelenjavo

Za 4 osebe

2 čebuli

3 dl riža

4 svinjski kareji (debeli slab centimeter)

sol, poper, kumina v prahu

olje za peko

2 paradižnika

2 manjši zeleni bučki

Bučki operemo, olupimo in narežemo na kockice. Prav tako narežemo na kockice oprana paradižnika.

Čebulo sesekljamo in na nekaj žlicah olja pražimo toliko časa, da začne rumeneti.

Četrtino pražene čebule damo v manjšo posodo, dodamo še 2 žlici olja, riž, pražimo 3 minute, zalijemo z vodo in osolimo s pol žličke soli. Riž zalijemo s toliko vode, da jo je za debelino 2 prstov višje od nivoja riža v posodi. Pokrijemo in kuhamo približno 20 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo in po potrebi dosolimo.

Meso: Medtem pripravimo meso. Kareje položimo na desko, ter jih dobro namažemo z mešanico dveh žlic olja, ½ žličke soli, in ½ žličke kumine v prahu.

Ko je riž ku...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh