Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jože Golobič prevzema vodenje UKC Ljubljana

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 28. 09. 2021 / 09:50
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2021 / 09:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jože Golobič prevzema vodenje UKC Ljubljana
Pred vodstvom ljubljanskega UKC je zahtevno obdobje FOTO: Wikipedia

Jože Golobič prevzema vodenje UKC Ljubljana

Svet UKC Ljubljana je na včerajšnji 8. redni seji za generalnega direktorja zavoda soglasno imenoval Jožeta Golobiča, za strokovno direktorico pa prof. dr. Jadranko Buturović Ponikvar.

Oba mandata trajata štiri leta, soglasje k imenovanju pa mora podati še Vlada Republike Slovenije. Predsednik Sveta UKC Ljubljana Matjaž Trontelj je izrazil zadovoljstvo ob imenovanju generalnega in strokovnega direktorja, saj je to po njegovih besedah »predpogoj za stabilnost delovanja zavoda«: »Oba sta nas prepričala s programom dela in razvoja naše največje bolnišnice.«

Kot je še povedal Trontelj, je pred vodstvom zahtevno obdobje: še vedno imamo epidemijo, druge bolezni ne počivajo, naložbe pa so v polnem teku. Vodstvo se po njegovem mnenju sooča z velikimi izzivi, kot so izboljšanje poslovanja omenjenega zavoda, krpanje primanjkovanja strokovnih delavcev, zagotavljanje ustreznih pogojev za karierni razvoj vsakega posameznika in, najpomembneje, zagotavljanje dostopnosti do zdravstvenih storitev kljub trenutnim preprekam, s katerimi se sooča zdravstvo.

Imenovanje generalnega in strokovnega direktorja je predpogoj za stabilnost delovanja zavoda.

Jože Golobič se je ob imenovanju zahvalil Svetu UKC Ljubljana za zaupanje in dodal, da v središče pozornosti v programu postavlja »pacienta ter skrb za varno, kakovostno in pravočasno zdravstveno obravnavo«. Po mnenju Golobiča so pacientove potrebe na prvem mestu, kar pa seveda ni samoumevno, »ker je za to potreben predvsem ustrezno motiviran, usposobljen in nagrajen kader«. Vzpostaviti je treba pogoje za varno delo, njihovo dobro počutje na delovnem mestu, strokovni razvoj, pedagoško in znanstveno raziskovalno delo ter s tem omogočiti karierni razvoj, ob vsem tem pa skrbeti za uravnoteženo poslovanje, je pojasnil novi generalni direktor UKC Ljubljana. Sam se bo trudil po najboljših močeh, da bo z ekipo sodelavcev udejanjil zastavljene cilje.

Prof. dr. Jadranka Buturović Ponikvar pa je ob vnovični izvolitvi poudarila, da bo njena ključna naloga »ohraniti visoko raven in nadaljnji strokovni razvoj UKC Ljubljana v stabilnih, umirjenih in ustvarjalnih pogojih dela«. Kot je pojasnila, bo sodelavce usmerjala v skupno in osnovno poslanstvo: skrb za paciente.

Nalaganje
Nazaj na vrh