Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jose Mourinho obiskal vatikansko otroško bolnišnico

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 21. 04. 2022 / 17:48
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.04.2022 / 18:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jose Mourinho obiskal vatikansko otroško bolnišnico
José Mourinho, portugalski trener AS Roma, imenovan tudi »The Special One«. FOTO: Wikipedia

Jose Mourinho obiskal vatikansko otroško bolnišnico

José Mourinho, portugalski trener AS Roma, enega od dveh nogometnih klubov italijanske prestolnice, je včeraj obiskal znamenito vatikansko otroško bolnišnico Bambino Gesù, kjer se je srečal z malimi bolniki in tamkajšnjim osebjem.

Mourinho je prišel z vratarjem svoje ekipe, rojakom Nunom Santosom, in maskoto kluba Romolo, okoli 40 malim pacientom pa je prinesel darila v škrlatni in zlati barvi kluba. Mali bolniki so bili vidno navdušeni, da so lahko pozdravili nogometnega zvezdnika, katerega vzdevek je tudi »The Special One«, se z njim pogovarjali in prejemali avtograme.

Mourinho je podoben obisk opravil že 31. decembra lani, ko je obiskal center Karitas v Rimu in vsem tedaj navzočim prinesel praznično večerjo.

Zlata žoga za najboljšega trenerja na svetu

59-letni Portugalec je bil v letih 2004 in 2005 izbran za najboljšega trenerja na svetu, leta 2010 pa je prejel zlato žogo za najboljšega trenerja na svetu. Mourinho je med izjemno redkimi trenerji, ki jim je uspelo osvojiti Ligo prvakov z dvema različnima kluboma (s Portom in Interjem). Leta 2012 je Real Madrid popeljal do naslova državnega prvaka in tako postal prvi trener, ki mu je uspelo osvojiti tri najmočnejše evropske lige (špansko, italijansko in angleško). 

»Bog je zame ljubezen«

Mourinho je katoličan in po lastnih navedbah »povsem vdan« svoji veri: »Vsak dan molim in se pogovarjam z Njim. Ne grem pa vsak dan v cerkev, niti ne vsak teden. Grem, ko začutim potrebo po tem. In ko sem doma na Portugalskem, tam vedno obiščem cerkev.« 

V letošnjem aprilu je v pogovoru za medije pojasnil: »Ljudje mislijo, da je nogomet moje življenje, pa ni tako. Obstajajo pomembnejše stvari, vključno z odnosom do Boga. Bog je zame ljubezen.«

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh