Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Jezus, samo Jezus«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 22. 05. 2024 / 09:14
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.05.2024 / 16:33
»Jezus, samo Jezus«
Jožef Marello. FOTO: Splet

»Jezus, samo Jezus«

Sveti Jožef Marello, škof, ustanovitelj »Bodite izjemni v vsakdanjih stvareh, bodite kartuzijani doma in apostoli zunaj doma. Gospod, če sem doslej s svojimi strastmi in grehi nasprotoval izpolnjevanju Božje volje, zdaj želim, da me Sveti Duh najde pripravljenega sprejeti vse njegove darove, ubogljivega za njegove navdihe in poslušnega v vseh stvareh. Marija, naj bom ves tvoj, da bom ves Gospodov. Odvrni od mene vse, kar me lahko odvrne od Njega. Ko nas hudič nadleguje, se nam ni treba bati, dovolj je, da podamo roko angelu varuhu.«

Rojen: 26. decembra 1844 v Torinu v Italiji.

Umrl: 30. maja 1895 v Savoni v zahodnem delu severnoitalijanske regije Ligurije.

Družina: Rodil se je v premožni družini očetu Vincenciju, ki je vodil uspešno trgovino s sirom. Imel je še tri leta mlajšega brata Viktorja, mati Ana Marija, roj. Viale, pa je umrla, ko je imel komaj štiri leta.

Mladost: Po materini smrti so se preselili na očetov dom v San Martino Alfieri. Bil je inteligenten fant, marljiv ministrant in »katehet« svojim vrstnikom. Imel je zelo razvit socialni čut, saj je pogosto vabil brezdomce domov na hrano ter jim denarno pomagal.

Poklic: Pri dvanajstih letih, leta 1856, po romanju k Mariji Pomagaj v Savoni, se je dokončno odločil za duhovništvo in jeseni vstopil v malo semenišče v Asti.

Kriza in vrnitev:&n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh